Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cuvantul multimedia provine de la cuvintele multi (mai multe) si media (medii de transmitere si prezentare a informatiilor). In viata cotidiana aveti de multe ori ocazia sa intrati in contact cu aceste medii de transmitere a informatiilor: ziare si reviste (imagini si text), televizorul si combina muzicala (video si audio). Multimedia nu face altceva decat sa combine toate aceste medii, in computer-ul dumneavoastra.

Astazi multimedia a devenit mai mult decat o obisnuinta, a devenit o necesitate si o moda. Majoritatea computerelor asamblate contin placi de sunet si CD-ROM-uri (sau DVD-uri), unele chiar accesori mai complexe (acceleratoare grafice, tunere TV etc). Instaland aceste componente pe un calculator destul de performant veti putea avea toate informatiile in biroul dumneavoastra, de la simplele texte si imagini, pana la animatii, sunete si aplicatii interactive.

Cele doua medii sunt intalnite peste tot, pornind de la publicatiile foarte vechi si pana la enciclopediile computerizate, interactive, de ultima ora. Imaginile au fost folosite ca mediu de prezentare a informatiilor cu mult inainte de inventarea primelor scrieri, sub forma artei preistorice.

Imaginile si textul sunt cele mai simple, dar tot odata si cele mai cunoscute si folosite medii, textul transmitand informatia propriu-zisa, imaginea fiind o completare, reprezentata prin scheme, grafice, fotografii, ilustratii, desene etc.

Primele texte memorate de sisteme computerizate au fost scrise in format ASCII, un sir de caractere, care au o marime, font si stil constant. Odata cu dezvoltarea PC-urilor s-au realizat editoare de texte avasate care aveau mult mai multe facilitati si obtiuni.

Imaginea sta la baza realizarii filmelor si animatiilor, care nu sunt altceva decat imagini afisate la o rata foarte ridicata (20-30 pana la 50 de frame-uri/sec), creand iluzia miscarii.

Desi din punct de vedere tehnologic si social suntem la limita dintre real si virtual, aceste doua medii clasice vor fi folosite pentru un timp foarte indelungat. Sunet si muzica Inregistrarea si transmiterea sunetelor a fost devenit posibila in urma cu aproape o suta de ani, insa in ziua de astazi s-a ajuns la limite nemaiimaginate.

Muzica care era stocata in trecut pe placi si pe casete audio nu avea nici pe departe o calitate suficienta, reproducerea si inregistrarea ei fiind deasemenea scumpe. Astazi, folosind multimedia, sase ore de muzica de inalta calitate pot fi stocate pe un CD-ROM obisnuit (de 650 MB). Acesta facilitate consta in formatul care poarta numele de MP3, destinat in special comprimarii pieselor muzicale, prin eliminarea sunetelor de inalta frecventa, care nu sunt perceptibile de urechea umana si o arhivarea de tip ZIP. Astfel, dupa eliminarea a mai mult de 85-90% din fisierul wave initial, melodia pare a ramane aproape neschimbata. Programele care convertesc muzica in format MP3 se gasesc oriunde la preturi foarte scazute, prin intermediul lor facilitandu-se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Multimedia - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 856 cuvinte
Nr caractere:
9 322 caractere
Marime:
12.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!