Mufarea cablului UTP tipuri de mufare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Trebuie sa se inceapa cu sertizarea cablului UTP, care sa permita co municarea intre PC-uri. Dintre cele patru perechi de fire din cablu se vor folosi doar doua: o pereche pentru emisie (fir de semnal si masa) si cealalta pereche pentru transmisie. Standardul unanim acceptat implica folosirea pinilor l si 2 pentru transmisia datelor, iar a pinilor 3 si 6 pentru receptie.

O pereche de fire contine un fir colorat (de exemplu, verde), rasucit cu un al doilea fir alb, striat cu culoarea primului, adica verde. Exista si un standard (EIA/TIA-568A si B) pentru aranjarea fire lor dupa culoare. Pentru sertizare este nevoie de un cleste special, care se gaseste la orice magazin de specialitate. Pentru inceput va trebui indepartata izolatia cablu lui UTP pe o portiune de 2 cm, cu ajutorul unui cutit ascutit.

Dupa dezizolare se face ordonarea si indreptarea firelor pentru ca acestea sa patrunda usor in mufa RJ-45. Firele se tund la aceeasi lungime, fara discriminare, pentru asigurarea unui contact ferm. Apoi cablul se introduce in mufa, avand grija ca o pereche de fire sa corespunda pinilor l si 2, de exemplu, alb cu portocaliu si portocaliu, iar alta pereche pentru pinii 3 si 6, alb cu verde si verde. Firele trebuie introduse pana la capat ca, prin presiunea aplicata de cleste, sa fie strapunse de pinii mufei, realizand un contact ferm cu acestia.

Daca se doreste realizarea un cablu pentru conectarea unui calculator la switch-ul retelei, acesta trebuie sa aiba acelasi tip de conexiuni la ambele mufe, cablul fiind direct.

In cazul in care cablul este cel ce face legatura dintre doua calcu latoare si nu switch-ul, atunci acesta va fi de tip crossover. Pinii l si 2 din prima mufa se vor lega cu pinii 3 si 6 de la cea de-a doua mufa. In mod analog se va proce da cu pinii 3 si 6. Ideea este ca da tele emise de un calculator sa ajunga ca fiind transmise la cel de-al doilea calculator si invers.

Atentie! Sertizarea se va face dupa ce au fost montate toate cablurile intre utilizatori si switch-ul central, intinderea cablurilor intre cladiri se face cu ajutorul unui suport din sarma otelita care va sustine cablul UTP. Acesta nu se va intinde la maxim: se lasa cate o bucla la capete pentru a compensa dilatarea si contractia datorate temperaturii. Cablul ce asigura suportul va fi bine ancorat de marginea acoperisului. Traseul urmat de cablu va fi alcatuit din drepte paralele cu solul sau cu cladirea.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mufarea Cablului Utp Tipuri De Mufare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
465 cuvinte
Nr caractere:
2 088 caractere
Marime:
4.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!