Previzualizare referat:

Extras din referat:

V-ati putea gandi ca un canal de televiziune ar putea ocupa ceva spatiu electric, sau latime de banda pe cablu.

In realitate, fiecarui canal TV ii este alocat un canal de 6 megaherti (MHz, sau milioane de cicluri pe secunda) pe cablu.

Cablul coaxial folosit in televiziunea prin cablu poate transporta sute de megaherti de semnale. Intr-un sistem de televiziune prin cablu, semnalele fiecarui canal primesc o portiune de 6MHz din latimea de banda disponibila, si apoi sunt trimise pe cablu catre casa dumneavoastra. In unele sisteme, cablul coaxial este singurul mediu folosit pentru distribuirea semnalelor. In alte sisteme, este folosita fibra optica pentru a conecta compania de televiziune prin cablu cu alte arii sau cartiere, dupa care fibra optica este continuata prin cablu coaxial, pentru distribuire in case.

Cand o companie de cablu ofera acces Internet prin cablu, informatia poate folosi aceleasi cabluri pentru ca modemul de cablu pune datele de download (datele dinspre Internet spre un calculator) intr-un domeniu de 6 MHz. Pe cablu, datele arata ca si cum ar fi un canal TV, si ocupa latime de banda cat un canal TV. Datele de upload (datele transmise de la un calculator spre Internet) ocupa si mai putin din latimea de banda, doar 2 MHz, pornindu-se de la ideea ca majoritatea primesc mult mai multa informatie decat trimit. Pentru a pune datele de download si de upload pe un cablu de televiziune e nevoie de 2 tipuri de echipament: un modem de cablu la client si un sistem terminator pentru modemul de cablu (CMTS) la provider. Modemurile de cablu pot fi interne sau externe. In unele cazuri, modemurile de cablu pot fi parte a unei unitati care necesita doar o tastatura si un mouse pentru acces Internet. Toate modemurile de cablu contin: un tuner, un demodulator, un modulator, un dispozitiv de control al accesului la mediu (MAC) si un microprocesor.

Tunerul se conecteaza la mufa de cablu, uneori cu ajutorul unui splitter care separa canalul de date Internet de programele CATV. Deoarece datele Internet vin pe un canal altfel nefolosit, tunerul pur si simplu primeste semnalul modulat digital si il trimite demodulatorului. In unele cazuri, tunerul va contine un demultiplexor pentru a permite tunerului sa foloseasca un set de frecvente (in general intre 42 si 850 MHz) pentru datele primite si alt set de frecvente (intre 5 si 42 MHz) pentru datele trimise. In alte sisteme, in general cele cu un numar de canale limitate, se va folosi tunerul modemului de cablu pentru primirea datelor si o conexiune dial-up (pe linii comutate) pentru transmiterea datelor. Oricare ar fi sistemul, dupa primirea unui semnal, este transmis demodulatorului. Cele mai comune demodulatoare au 4 functii. Un demodulator de modulatie de amplitudine patratica (QAM) ia un semnal de frecventa radio care are date codate prin variatia amplitudinii si a fazei undei si il converteste intr-un semnal care poate fi procesat de un convertor analog-digital. Convertorul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modemul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 210 cuvinte
Nr caractere:
5 961 caractere
Marime:
16.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
modem, internet
Predat:
la liceu
Sus!