Previzualizare referat:

Extras din referat:

Modemul este echipamentul care permite unui calculator sa comunice cu altul prin intermediul liniilor telefonice. Modemul converteste semnalul digital venit de la calculator in semnal analogic pentru circuitele telefonice, dar si sa primeasca date de tip fax. Exista doua tipuri de modem: intern si extern.

Oferta de modemuri disponibila pe piata in acest moment se bazeaza in principal pe modelele de 33, 6 Kbps si 56 Kbps. Daca v-ati hotarat sa achizitionati un modem intern de 33, 6 Kbps, puteti face cu aproximativ 28 USD, in timp ce pentru unul de 56 Kbps, veti plati aproximativ 40 USD. Asa cum spuneam, modemurile externe sunt ceva mai scumpe, un model de 33, 6 Kbps costand in jur de 60 USD. Viteza unui modem este determinata de numarul de biti pe care acesta este capabil sa-i transmita intr-o secunda (Kbps). Cele mai utilizate viteze de transmisie pentru modemuri sunt: 14, 4 Kbps, 28, 8 Kbps, 33, 6 Kbps si 56 Kbps. Cand v-ati decis ca aveti nevoie de modem, primul lucru de care trebuie sa tineti seama este ca un modemeste cu atat mai bun cu cat viteza de transmisie oferita este mai mare. Un modem intern se instaleaza la fel ca si orice alta placa de extensie, dificultatile putand sa apara la instalarea software-ului. Un modem extern se conecteaza la portul serial COM2, instalarea driverelor fiind mai usoara.

Dupa cateva probleme legate de instalare, Premier-ul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai rapide modemuri interne.

Problemele de instalare au avut legatura cu Windows 98. Daca va doriti un modem care sa mearga bine cu Windows 98, verificati cu atentie daca acesta este plug-and-play. Pace 56 Voice Internal Pro: usor de configurat Contra: numai un disc de ISP Pace ofera o performanta buna si o buna selectie a softului inclus. Pachetul de programe generos include SuperVoice si un utilitar pentru diagnostic, util in cazul in care ceva nu merge bine. Produsul ofera in plus si suport pentru videoconferinta. Tipuri de modemuri externe: Paradise Modem Pro Pro: valoare buna, facilitati de calitate, viteza buna Contra: softul si manualul superficiale Paradise Modem Pro arata ca un robot telefonic decat ca un modem are posibilitatea de a memora pana la 20 de mesaje. Cele opt LED-uri postate pe partea frontala va tin la curent cu ce se intampla.

Instalarea este simpla si are multe facilitati, dar si o interfata greoaie, conectarea si transferurile facandu-se la viteze foarte apropiate de cea optima. Olitec Smart Memory 56000 Pro: valoare inovativa mare, telecomanda, functii avansate de robot telefonic Contra: performanta instabila, drivere proaste Ca modem standard, Olitech a avut performante slabe. Rutina de instalare parea destul de usoara, dar in realitate a fost aproape imposibil de obtinut o conexiune curata folosind V. 90, din cauza softului cu probleme.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modemul - Varianta 3
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
502 cuvinte
Nr caractere:
2 601 caractere
Marime:
9.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!