Metacaracterele wildcards completarea automată

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Metacaracterele sunt caractere de la tastatura cu intelesuri speciale pentru shell. Ele reprezinta o caracteristica puternica a oricarui shell. O definitie generala a metacaracterului este: orice caracter de la tastatura care nu este alfanumeric. Metacaracterele sunt utilizate cu multe comenzi Linux pentru a avea mai multa flexibilitate. Unele dintre acestea folosite in Linux au functii similare cu cele din DOS. Asterisk-ul (*) si semnul intrebarii (? ), de exemplu, sunt metacaractere, cunoscute si ca wildcard-uri, si sunt utilizate pentru a lucra mai eficient cu un grup de fisiere. Este foarte important sa nu se foloseasca metacaractere atunci cand sunt numite fisierele sau directoarele. Punctul (. ) si linia () sunt singurele caractere non-alfanumerice care nu sunt metacaractere. De aceea ele pot fi folosite in numele fisierelor. O linie de legatura (-), chiar daca este un metacaracter (utilizat pentru a delimita optiunile intr-o linie de comanda), poate fi si el utilizat la denumirea fisierelor. Shell-ul poate completa o comanda folosind [Tab], aceasta caracteristica este utila atunci cand avem fisiere cu nume lungi. $ ls mic[Tab]ro $ ls mic[Tab]rop[Tab]rocessor[Enter] Substituirea cu metacaractere Aceasta este o modalitate alternativa pentru a completa o comanda; shell-ul este acela care schimba simbolurile cu informatiile corespunzatoare. Asterisk * Acest simbol poate fi inlocuit cu o secventa de simboluri, de la zero la infinit. $ ls [Enter] $ ls * [Enter] Comanda a doua este dferita, shell-ul inlocuieste * cu lista fisierelor si a subdirectoarelor din directorul current. Aceasta inseamna ca daca exista vre-un subdirector, continutul sau va fi afisat. $ ls micro* [Enter] microprocessor microscopic poate fi inlocuit cu un sir nul: $ touch millimicro [Enter] $ ls *micro* [Enter] microprocessor microscopic millimicro Semnul intrebarii? Semnul intrebarii? poate fi inlocuit doar cu un simbol.

Sa cream niste fisiere. $ touch xy123j4 [Enter] $ touch xy456j5 [Enter] $ touch xy789j111 [Enter] $ touch xy78j67 [Enter] $ ls [Enter] xy123j4 xy456j5 xy789j111 xy78j67 $ ls j?

[Enter] xy123j4 xy456j5 Vom avea un rezultat diferit utilizand * $ ls *j* [Enter] xy123j4 xy456j5 xy789j111 xy78j67 Parantezele patrate [] Parantezele patrate sunt utilizate pentru a dispune de o categorie de simboluri din care sa alegem simbolurile substituente. Doar un simbol din cele listate este folosit. $ ls xy [4567]* [Enter] xy123j4 xy456j5 $ ls xy [4-7]* [Enter] Redirectionarea intrarilor/iesirilor si pipeline Shell-ul permite redirectionarea rezultatelor comenzilor de la monitor (dispozitivul de iesire standard). Acelasi lucru se intampla cu introducerea datelor (aici este vorba de tastatura). Pentru redirectionari se folosesc semnele > sau >> sau mylist [Enter] $ cat mylist [Enter] Pentru intrare ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metacaracterele Wildcards Completarea Automata
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
506 cuvinte
Nr caractere:
3 134 caractere
Marime:
6.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!