Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tipul de softuri pe care le folositi se afla in legatura directa cu cata memorie aveti nevoie in sistem pentru ca ele (softurile) sa poata functiona eficient. Minimul recomandat in ziua de azi pentru functionarea celor mai multe softuri este de 16MB, shi daca folosesti Windows95, 32 MB. Adaugati la asta faptul ca e posibil ca dumneavoastra sa folositi mai multe programe in acelasi timp sau ca folosesti un soft cu foarte multa grafica, si veti avea nevoie de mult mai mult!

Iata cateva informatii care sa va ghideze, si pe care noi le-am conceput astfel incat sa corespunda aplicatiilor (softurilor) tipice din ziua de azi, impreuna cu cantitatea de memorie recomandata pentru fiecare. Nu uitati, cu cat faceti mai mult, cu atat vreti mai mult!

Dintre toate intrebarile care ne sunt puse in legatura cu memoriile, pe asta o auzim cel mai des: de ce fluctueaza pretul memoriilor?

Stabilirea preturilor DRAM este un mister pentru multi consumatori si, sincer, asta nu ne surprinde. Preturile la memorii se pot schimba brusc si fara nici un avertisment. Ceea ce intr-o zi reprezinta o investitie de mari proportii, in urmatoarea zi poate costa la fel de putin cat costa o cina in oras. Care este deci cauza acestui comportament schimbator? Raspunsul pe scurt este simplu. Cerere si oferta.

Piata memoriilor este o piata de bunuri. Influentele externe pot influenta dramatic echilibrul fragil dintre cerere si oferta.

De exemplu, vanzarile de computere au un impact direct asupra cererii, la fel cum are si scoaterea pe piata are unor softuri de memorie mai performante.

Oferta poate fi influentata de schimbari / treceri la noi generatii de produse, intrarea sau iesirea din productie a unor producatori, sau chiar si dezastre naturale.

Daca cererea creste fara ca oferta sa sufere vreo schimbare, toate preturile vor urca. Daca oferta creste fara ca cererea sa sufere vreo schimbare, toate preturile vor scadea.

Pentru a intelege mai bine influentele ce se afla in spatele ciclurilor schimbatoare de pe piata de memorii, ar trebui sa o luam de la inceput, de la stabilirea preturilor la memorii.

Stabilirea pretului memoriilor Cand cumperi memorie, pretul pe care il platesti este dependent in primul rand de rata stabilita pe piata, adica locul din care chipurile de memorie sunt cumparate si vandute zilnic. Ca si in cazul oricarui bun, pretul DRAM poate varia necontrolat. Producatorii si brokerii au grija ca aceasta activitate sa determine zilnic pretul mediu al pietei, cu alte cuvinte cantitatea de bani pe care piata este dispusa sa o cheltuie pentru memorii in fiecare zi. Cand pretul pietei se schimba, acelasi lucru se intampla si cu banii pe care cei care distribuie memorii ti-i cer tie, consumatorule, pentru un upgrade de memorie.

Stabilirea preturilor contractuale In vreme ce piata este punctul de pornire pentru pret, majoritatea fabricantilor originali de produse (OEMs in engl. ) nu isi cumpara cea mai mare parte a marfii de pe piata zilnica. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Memorii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 418 cuvinte
Nr caractere:
13 048 caractere
Marime:
15.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
computer, memorie
Predat:
la liceu
Sus!