Lucrul Cu Foile De Calcul Excel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In configuratia prestabilita fiecare foaie de calcul este formata din trei pagini cu foi de calcul, ale caror denumiri apar in etichetele din partea dreapta de jos a ecranului. Putem insera sau sterge o foaie de calcul dupa cum utilizatorul doreste. Unul dintre avantajele utilizarii mai multor foi de calcul este posibilitatea organizarii datelor pe sectoare logice. Un alt avantaj al utilizarii este reorganizarea foilor in cadrul unui registru de calcul.

pentru a selecta o singura foaie de calcul, se face clic pe eticheta acesteia, eticheta va fi evidentiata, pentru a arata ca foaia a fost selectata pentru a selecta mai multe foi de calcul alaturate, se face clic pe eticheta primei foi din grup apoi se tine apasata tasta Shift si se face clic pe eticheta ultimei foi din grup pentru a selecta mai multe foi de calcul izolate, se tine apasata tasta Ctrl si se face clic pe eticheta fiecarei foi de calcul in parte In cazul in care se selecteaza doua sau mai multe foi de calcul, ele ramin selectate pina cind grupul se dizolva. Pentru a dizolva un grup de foi de calcul se poate proceda in felul urmator: Un registru de calcul nou creat contine trei foi de calcul, dar se mai pot adauga cu usurinta si altele.

Pentru a adauga o foaie de calcul intr-un registru de calcul se vor efectua urmatorii pasi: se selecteaza foaia de calcul inaintea careia vrem sa inseram o noua foaie de calcul, de exemplu daca se selecteaza Sheet2, noua foaie de calcul va fi inserata inaintea foii Sheet2 se deschide meniul Insert se selecteaza Worksheet, iar Excel va insera noua foaie de calcul In cazul in care utilizatorul nu intentioneaza sa introduca decit o foaie de calcul le putem elimina pe celelalte doua, pentru a economisi memorie. In continuare voi prezenta cum se poate realiza acest lucru: se selecteaza foaia sau foile de calcul pe care dorim sa le eliminam se deschide meniul Edit se face clic pe Delete Sheet, iar pe ecran va aparea o caseta de dialog care cere sa se confirme selectia se face clic pe Ok, iar foaia de calcul va fi eliminata Putem muta sau copia foile de calcul intr-un registru de calcul sau dintr-un sistem in altul. Voi prezenta in continuare cum este posibil acest lucru: se selecteaza foaia sau foile de calcul pe care dorim sa le mutam sau sa le copiem, daca utilizatorul doreste sa mute sau sa copieze foi de calcul dintr-un registru de calcul in altul, nu trebuie uitat ca trebuie sa deschidem registrul destinatie se deschide meniul Edit se selecteaza Move or Copy Sheet iar pe ecran va aparea caseta de dialog Move or Copy pentru a muta foaia sau foile de calcul in alt registru de calcul se selecteaza denumirea registrului respectiv din lista derulanta To Book, in cazul in care dorim sa mutam sau sa copiem intr-un registru de calcul nou se selecteaza din lista derulanta To Book, Excel va crea un nou registru de calcul si va copia sau va muta apoi foaia sau foile de calcul in el in caseta cu lista Before ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lucrul Cu Foile De Calcul Excel
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
979 cuvinte
Nr caractere:
4 715 caractere
Marime:
5.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!