Limbajul Pseudo Cod

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Limbajul pseudo-cod are o sintaxa si semantica asemanatoare limbajelor de programare moderne, avand o anumita flexibilitate in ceea ce priveste sintaxa, in ideea ca prin codificarea unui algoritm intr-un limbaj de programare, operatia sa fie cat mai comoda. De aici, iese in evidenta influentarea reciproca intre algoritmica si programare, iar ambele fiind influentate de sistemele de calcul si sistemele de operare actuale.

Un algoritm reprezentat in limbajul pseudo-cod este constituit dintr-o sectiune in care se declara variabilele si tipul de date asociat acestora, precum si definirea procedurilor sau functiilor apelate de algoritm, si corpul algoritmului ce este o succesiune finita de instructiuni executabile: Din definitia unui algoritm rezulta ca structura unui algoritm este constituita din urmatoarele elemente de baza: DATE - variabile si tipuri de date utilizate pentru accesul la memorie si generarea de valori conform calculelor implementate in procesul de calcul prin intermediul instructiunilor; Expresii - forme de calcul asemanatoare expresiilor matematice utilizate pentru calcule aritmetice, logice (booleene), operatii asupra valorilor de tip caracter (caractere ASCII) sau string (sir de caractere). Instructiuni - instructiuni sau comenzi executabile pentru operatii Input/Output si operatii de prelucrare a datelor din memorie conform procesului de calcul; Proceduri/functii - subprocese de calcul cu o structura asemanatoare unui algoritm ce pot fi executate prin asa-numitele instructiuni de apelare. Elementele lexicale ale limbajului sunt urmatoarele: Identificatori - secvente de caractere pentru definirea numelor de variabile si a numelor de proceduri si functii; Expresii - forme lexicale asemanatoare expresiilor matematice ce se construiesc folosind operanzi (constante, nume de variabile, apel de functii), operatori (operatii) corespunzatoare tipului de expresie si eventual paranteze pentru definirea prioritatilor operatiilor. Cuvinte-cheie - cuvinte din limba engleza care identifica un tip de date sau descriu o instructiune.

Date Eficienta unui algoritm depinde atat de metodele si tehnicile implementate in procesul de calcul, cat si de tipurile de date utilizate. Complexitatea algoritmilor implica o complexitate atat a metodelor utilizate, cat si a organizarii datelor in vederea prelucrarii lor. De modul in care sunt structurate datele, depinde eficienta algoritmilor. O structura de date este o colectie de date inzestrata cu o structura care precizeaza componentele si procedeele de reprezentare, identificare si inregistrare a componentelor. De aceea, limbajele de programare moderne ofera o mare varietate de tipuri de date, inceputul l-a realizat limbajul Pascal care ulterior a implementat si tehnica OOP. Un tip de date este sistemul T = (D, O), unde D este domeniul de valori, iar O este multimea operatorilor/operatiilor care actioneaza asupra valorilor din D.

Tipurile de date -ce utilizeaza ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Limbajul Pseudo Cod
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 153 cuvinte
Nr caractere:
19 575 caractere
Marime:
17.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
pseudocod, programare
Predat:
la liceu
Sus!