Limbajul HTML

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Lectia 1 Lectia 2 Lectia 3 Lectia 4 Lectia 5 Lectia 6 Lectia 7 Lectia 8 Lectia 9 Lectia 10 Lectia 11 Lectia 12 In aceasta lectie vom invata despre atributele tag-urilor. Dar mai intai sa vedem ce sunt atributele.

Ce sunt atributele? Atributele pot fi definite ca niste proprietati ale tag-urilor. Atributele se pun numai in tag-ul de inceput. Daca un tag nu are nici un atribut, atunci browser-ul va lua in considerare valorile implicite ale tag-ului respectiv. Pentru a intelege mai bine notiunea de atribut sa vedem cateva exemple.

Atributul BGCOLOR care se foloseste cu tag-ul indica ce culoare va avea fondul viitoarei pagini web.

Fondul unei pagini web are in mod implicit culoarea alba, dar sa spunem ca vrem ca fondul paginii noastre sa fie portocaliu. In acest caz vom folosi pentru atributul BGCOLOR codul culorii orange: FF9900 (vei invata in lectia urmatoare mai multe despre culori): Sa luam codul paginii web din lectia trecuta si sa-i aplicam tag-ului BODY atributul BGCOLOR. Vom obtine urmatorul rezultat: click aici.

Acum sa ne ocupam de textul paginii noastre. Mesajul Bine ai venit!

sa spunem, de exemplu, ca am vrea sa fie scris cu albastru in loc de negru, care este valoarea implicita si sa fie scris cu litere mai mari decat restul textului. Pentru a scrie astfel textul, vom folosi tag-ul insotit de unele atribute astfel: Bine ai venit!

Textul urmator Vom invata impreuna limbajul HTML. Aceasta este prima mea pagina web!

, daca dorim doar sa aiba culoarea rosie, vom folosi numai atributul COLOR pentru tag-ul , restul proprietatilor fiind cele implicite: Vom invata impreuna limbajul HTML. Aceasta este prima mea pagina web!

Prin folosirea liniilor de cod de mai sus in cadrul codului nostru, pagina web initiala va arata astfel: click aici.

Mai multe despre texte vom invata impreuna in Lectia 5: Formatarea textului. Atunci cand vrem sa trasam o linie, folosim tag-ul care vine de la Horizontal Rule care inseamna linie orizontala. Daca nu ii asociem acestui tag nici un atribut atunci vom obtine o line orizontala cat latimea paginii web.

Daca vrem sa folosim propriile noastre proprietati pentru trasarea unei linii orizontale vom apela la atributele tag-ului . Aceste atribute sunt urmatoarele: ALIGN - pentru alinierea liniei, COLOR - pentru culoarea liniei, SIZE - pentru grosimea liniei si WIDTH - pentru lungimea liniei.

Pentru a trasa o linie rosie (COLOR=FF0000), cu o lungime de jumatate ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Limbajul HTML.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 439 cuvinte
Nr caractere:
9 123 caractere
Marime:
19.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
html, programare web
Predat:
la liceu
Sus!