Invenții și Inovații în Tehnică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Privire inapoi in 1971. China intra in Natiunile unite. Cei de 18 ani dobandesc dreptul de vot in SUA. Apare un "calculator-intru-un-cip" care e destul de mic si destul de ieftin pentru a intra intr-o scula pentru afaceri, o jucarie, un aparat, o unealta - pe scurt in orice are o vaga legatura cu electricitatea.

De-atunci lumea nu mai e aceeasi.

Azi, datorita microprocesoarelor ce i-au urmat lui Intel 4004 din 1971, suntem mai informati, mai eficienti si, intr-un mod obscur, mai lipsiti de intimitate decat acum 25 de ani. Deoarece microprocesoarele au devenit in asa masura parte a vietii noastre, adevarata provocare a ajuns sa fie gasirea unor aparate din jur care sa nu fie intr-un fel sau altul controlate de un calculator. Calculatoarele mici si relativ ieftine au facut practic posibila urmarirea oricarei activitati umane, analiza oricarui proces si controlul oricarui mecanism.

Sarbatorind cea de-a douazecisicincea aniversare a microprocesorului, sa nu uitam ca aceste calculatoare proceseaza doar date: cunoasterea este altceva. Directia de finante poate rula duzini de modele financiare pe calculator, tot oamenii vor decide daca dobanzile vor creste sau scadea. La fel, ani de cercetare in inteligenta artificiala au produs algoritmi care se pot adapta in situatii bine definite, dar numai oamenii au abilitatea de-a intelege si glumi.

Voi prezenta in continuare cateva din marile schimbari provocate de microprocesoare in lumea noastra. Toate indica un fapt indiscutabil: orice privire asupra impactului microprocesoarelor asupra lumii noastre reprezinta o farama de timp. Revolutia continua.

In trecut, documentele private erau protejate atat de bine pe cat le puteai tine undeva inchise. Azi criptarea electronica protejeaza informatia pe unitatile de disc astfel incat numai persoanele autorizate sa poata citi datele secrete.

Dar criptarea creeaza de asemenea posibilitatea ca unii criminali sa ascunda electronic dovezi importante. In SUA oficialitati ce impun legea federala doresc sa introduca un plan pentru toata lumea de a da o copie tuturor cheilor de criptare guvernului, care le va tine secret, cu exceptia cazului cand este necesara citirea unor date criptate. Dupa aceste oficialitati, amenintarea criptarii este atat de serioasa incat guvernul SUA ar trebui sa-ti continue lupta impotriva exportului de tehnologie de criptare in afara granitelor sale.

Criptarea va asigura totodata si sprijinul unui comert electronic foarte raspandit, ce ar putea da consumatorilor acces nelimitat pe o piata mondiala

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inventii si Inovatii in Tehnica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 141 cuvinte
Nr caractere:
10 712 caractere
Marime:
16.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
tehnologie, evolutie, computere
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Profesorului:
Meret Gabriel
Sus!