Previzualizare referat:

Extras din referat:

Indiferent de locul in care ne-am afla, acasa, la scoala sau la serviciu, cand nu stim ceva dam o "cautare" pe Google. Folosim internetul pentru mail, chat, informatii etc. Este multifunctional.

Aparitia lui, in 1968, a fost rezultat ca urmare a competitiei acerbe dintre Uniunea Sovietica si Statele Unite ale Americii privind domeniul militar. In 1957 Uniunea Sovietica lanseaza primul satelit articial, Sputnik. Din orgoliu, Statele Unite ale Americii infiinteaza, un an mai tarziu, in cadrul Departamentului Apararii, o agentie responsabila cu cercetarea stiintifica si tehnologica pentru armata, denumita ARPA (Advanced Research Projects Agency). Reteaua ARPAnet cuprindea la acea data patru comutatoare de pachete realizate cu minicalculatoare Honeywell situate la: University of California Los Angeles, Stanford Research Institute, University of California at Santa Barbara si University of Utah. Scopul declarat ar retelei era accesul la distanta, deci posibilitatea unui utilizator de a se conecta la un calculator distant si de a-i folosi resursele. Proiectul initial asigura doar trei servicii: conectarea la distanta (telnet), transferul de fisiere si tiparirea la distanta. Unul din obiectivele ARPAnet era crearea unei retele care sa nu fie distrusa din cauza atacurilor asupra sistemului. Aceasta era perspectiva Pentagonului. Perspectiva universitatilor era ca internetul trebuia sa ofer acces liber utilizatorilor din cercectare si universitati si ca, de fapt, ei sunt cei care comunica.

Prima demonstratie publica a ARPAnet a avut loc in 1972, la Wahsington, la Conferinta Internationala de Calculatoare. Aici apare ideea crearii unei retele globale.

Informatiile erau tranmise in "pachete": sistemul transmitator

Bibliografie:

1. Briggs Asa, Mass media. O istorie sociala, Iasi, Editura Polirom, 2005

2. Cristea Valentina, Internet, Bucuresti, Editura Teora, 1996.

3. Milosescu Mariana, Invata singur Internet, Bucuresti, Editura Teora, 2004.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Internetul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 274 cuvinte
Nr caractere:
6 668 caractere
Marime:
10.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
internet, trafic, date
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Profesorului:
Tampascu Alina
Sus!