Informatică generală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

reteaua de comunicatie sau magistrala de comunicatii (bus) care interconecteaza toate elementele sistemului si conecteaza sistemul cu exteriorul.

Dispozitivele I/O sunt componente care din pdv functional, asigura sch de informatii intre microprocessor si celelalte elemente din calculator. Se mai numesc si dispozitive periferice.

Disp periferice de intrare permit utilizatorului sa introduca date, comenzi si programe in CPU.

Cel mai cunoscut disp de intr este tastatura. Disp de iesire permit utilizatorului sa vada rezultatele calculelor efect de catre calc sau al manipularii datelor. Cel mai cunoscut disp de iesire este monitorul. Unitatea centrala (CPU- central processing unit) - poate fi constituita dintr-un singur cip sau o serie de cipuri care efectueaza calcule aritmetice si logice si in ac timp controleaza si operatiile altor elemente din system.

Majoritatea cipurilor cu unitati centrale de prelucrare si a microprocesoarelor sunt compuse din 4 blocuri functionale: unit aritmetico-logica furnizeaza abilitatea de calcul si permite efect operatiilor aritm si logice; register zone de stocare temporara care mentin date, urmaresc instructiuni si pastreaza locatii de memorie si rezultatele acestor operatii; bloc de control are 3 functii: planifica si regleaza operatiile intregului system de calcul; decodorul sau de instructii citeste forma datelor si o transforma intr-o activitate cum ar fi adunarea sau compararea; unit de intreruperi indica ordinea in care CPU este utilizata de catre operatii individuale, stabilind timpul CPU alocat pentru fiecare operatiune.

magistrala interna o retea de linii de comunicatii care conecteaza elementele interne ale microprocesorului si de asemeni conduce la conectori externi care leaga procesul cu alte elem ale sist de calcul.

Cele 3 tipuri de magistrale sunt: magistrala de control magistrala de adrese magistrala de date Memoria sist de calcul (masurarea informatiei si tipuri de memorie) Memoria este un circuit care permite stocarea si regasirea informatiei.

Memoria este: - interna disp si circuite electrice RAM (random acces memory) externa care sunt: pe princ magnetic: HDD, FDD (discheta si hard); pe princ optic: CD, DVD.

Memoria interna are o viteza de stocare si regasire a informatiei mai mare decit memoria externa.

Memoria externa are o capacitate de stocare a informatiei mai mare decit memoria interna.

Memoria interna e folosita pentru programe si date care sunt utilizate frecvent dar ocupa un volum mai mic de informatie, iar memoria externa e utilizata pentru programe si date care necesita un volum mare de informatie si atunci cind sunt utilizate se transfera partial sau integral in memoria interna.

Se utilizeaza ca unitate de masura a capacitatii memoriei octetul (BYTE), care este un cuvint de 8biti impreuna cu multiplii sai: 1KB = 1024B 1MB = 1024KB 1GB = 1024MB Functiile unui SO Un sistem de operare e un ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Informatica Generala
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 426 cuvinte
Nr caractere:
13 695 caractere
Marime:
20.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
informatica, computere
Predat:
la liceu
Sus!