Floppy discul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Disketa este principalul mediu pentru schimburile de informatii si cel mai popular sistem pentru salvarile de siguranta. Cu exceptia catorva tipuri de calculatoare portabile, toate PC sunt livrate cu cel putin o unitate de discheta ca echipament standard. Desi unitatile de discheta sunt disponibile in diferite dimensiuni si capacitati (discurile masoara de la 2, 5 la 8 inci in diametru si pot stoca de la 160 Kb pana la 120 de Mb), toate functioneaza dupa aceleasi principii.

HiFD (capacitate 200 Mb un sistem de dischete brevetat, care incearca sa standardizeze capacitatea de 200 Mb pe dischetele de 3, 5 inci) De la initializarea primului PC, dischetele au fost o binecuvantare si un blestem in acelasi timp Nu poti trai nici cu ele, dar nici fara ele Formatul Pentru dischetele de 3, 5 inci sunt folosite patru formate, dintre care trei sunt acceptate de PC-uri. Unitatea de discheta si sistemul de operare se ajusteaza automat la formatul dischetelor pe care incercati sa le cititi, cu conditia ca unitatea de discheta sa poata citi formatul respective.

Capacitatea unei dischete este stabilita in timpul formatarii. Folosind optiunile comenzii DOS FORMAT sau optiunea FORMAT din meniul WINDOWS asociat unitatii de discheta, puteti sa selectati capacitatea dischetelor noi.

Pentru formatarea unei dischete sub Windows, executati clic cu butonul din dreapta pe pictograma unitatii de discheta, apoi selectati optiunea Format. Unitatile de discheta In comparative cu alte echipamente pentru calculatoare, unitatile de discheta sunt echipamente simple. Componentele principale sunt un motor obisnuit care roteste discul si un motor pas cu pas care actioneaza o banda metalica pentru pozitionarea capetelor de citire/scriere, formand un ansamblu numit mecanism de actionare a capetelor. Unitatea este prevazuta cu un mecanism manual pentru coborarea unui butuc care centreaza si blocheaza discul in pozitia corecta si pentru coborarea capetelor de citire/scriere pe suprafata discului.

Cu exceptia unitatilor cu o singura fata ale pc-urilororiginale, toate unitatile de discheta folosesc duoa capete de citire/scriere, care prind mijlocul discului si citesc sau scriu date pe oricare dintre cele doua fete ale meddiului. Pistelede pe cele doua fete ale discului sunt intercalate, a. i. capetele nu sunt perfect aliniate.

In mai mult de doua decenii de dezvoltare, aproape singura imbunatatire adusa mecanismului conventional al unitatilor de discheta a fost miniaturizarea. Nu s-a redus numai dimensiunea dischetelor, ci si dimensiunea unitatii de disc pentru un format dat. Unele unitati de discheta au inaltimea mai mica de jumatate de inci.

Totusi, indifferent de dimensiuni, toate unitatile de discheta conventionale functioneaza in acelasi fel.

Proiectarea mecanica Ca sa-si atinga scopurile pentru care au fost proiectate, toate mecanismele unitatilor de discheta trebuie sa poate indeplini o serie de operatii elementare. Trebuie sa roteasca ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Floppy discul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 467 cuvinte
Nr caractere:
14 485 caractere
Marime:
1.20MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
componente, computere
Predat:
la liceu
Sus!