Previzualizare referat:

Extras din referat:

Datele din tabelul de mai sus sunt structurate pe linii si coloane. Fiecare coloana primeste o denumire in antetul domeniului. Datele dintr-o coloana au acelasi tip ca si campul precizat in antet. Un rand din acest tabel se numeste inregistrare. La un moment dat se pot efectua atat operatiile cu fisiere (copiere, stregere, mutare, ordonare) cat si operatii asupra campurilor inregistrarii. In mod asemanator sunt organizate si datele intr-un fisier.

Fisierul este o structura de date externa formata dintr-o multime ordonata de inregistrari, ordonarea facanduse dupa nr. inregistrarii. Fisierul este memorat pe un suport de memorare numit volum.

Accesul la datele dintrun fisier se poate face: -secvential presupune parcurgerea inregistrarilor de la inceputul fisierului pana la inregistrarea asupra careia dorim sa efectuam anumite operatii.

-accesul direct permite localizarea rapida a unei inregistrari in fisier.

Fisierul este o zona de memorie externa careia i se atribuie nume si care permite memorarea unor inregistrari. Implementarea unui fisier se face: din punct de vedere logic. Fisierul este o structura de date omogene cu elemente de acelasi tip numite inregistari.

din punct de vedere fizic. Fisierului i se aloca memorie pe fisierul extern.

In limbajul c++ sunt implementate doua tipuri de fisiere: -fisiere text (contin numai caractere reprezentate in codul ascii, iar inregistrarea reprezinta o linie de text) -fisiere binare (inregistrarile sunt de acelasi tip sau sunt structuri de date organizate sub forma unor colectii de campuri) Declararea unui flux de date pentru fisier se face astfel: fstream nume logic (nume fisier, mod deschidere) Ex: fstream f (vector. in, ios:: in); ifstream f (vector. in) Ex: fstream f (vector. in, ios:: out) ofstream f (vector. in) Modalitati de deschidere a unui fisier: sunt introduce prin ios urmata de o constanta Constante: -in - fisierul se deschide pentru citire -out fisierul se deschide pentru scriere -app fisierul se deschide pentru adaugare -trunc-daca fisierul exista se deschide pentru scriere la inceputul lui; datele din fisier se pierd -binary-se deschide un fisier binary Functii: eof se foloseste pentru a determina sfarsitul de fisier close inchide un fisier deschis get extrage urmatorul caracter sau marcajul de sfarsit de character getline (x, n, d) are ca efect extragerea dintr-un sir de caractere x pana au fost citite n caractere sau caracterul d, impreune cu marcajul de sfarsit de linie get (x, n, d) extrage caractere dintr-un sir x, pana la intalnirea caracterului d, sau pana la intalnirea caracterului de sfarsit de linie ori daca sau citit n caractere.

Pentru scriere si citire intr-un fisier se folosesc operatorii de intrare si iesire cunoscuti de la tastatura: f>>nr; pentru citirea lui nr din fisier f ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fisiere
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
870 cuvinte
Nr caractere:
4 828 caractere
Marime:
12.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
fisiere, programare
Predat:
la liceu
Sus!