Ce se ascunde în PC

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Daca nu ati deschis niciodata carcasa PC-ului este timpul sa o faceti acum. Intelegerea functiilor pe care le au componentele acestuia este un lucru foarte important pentru al ajuta sa functioneze la maximul de capacitate. Probabil ca pe multi dintre voi va plictiseste acest subiect, este adevarat dar sa nu trebuie sa uitam ca nu toti detinem aceste informatii. Pentru cei care nu le au, sper ca acest articol sa fie util iar pentru cei care sint familiarizati cu structura PC-ului speram sa fie bine venit sub forma unei revigorari a memoriei. Prin acest articol ne propunem sa va oferim suportul necesar pentru a intelege rolul celor mai importante componente ale unui computer. In esenta intelegerea rolului componentelor nu inseamna descrierea amanuntita a modului de functionare d.p.d.v. strict ingineresc. De aceea acest articol aprofundeaza modul de functionare in limita stricta a informatiilor ce sint necesare pentru a cunoaste limita intre un PC functional si unul in stare de functionare (adica,un sistem care ruleaza la limita prapastiei).

Primul lucru, inainte de a deschide carcasa computerului, trebuie sa va asigurati ca ati descarcat energia statica. Desi in mare masura, multi dintre noi nu observa ori nu considera ca acest fenomen este unul demn de a fi luat in serios, va asigur ca lucrurile nu sint chiar atit de nepericuloase pe cit par. Energia statica este un dezechilibru intre sarcinile pozitive si cele negative. Fenomenul este rezultatul contactului dintre doua materiale ce detin caracateristici electrice diferite, unde unul din materiale tinde sa absoarba o cantitate mai mare de sarcini negative (electroni) decit cantinatea sarcinilor negative detinuta de celelalt material. Astfel primul va incerca sa se echilibreze din punct de vedere electric prin atragerea electronilor din materialul cu care vine in contact. In acelasi timp cel de al doilea material va incerca sa isi pastreze electroni pe care ii detine. In momentul in care cele doua materiale sint scoase din contact direct, se produce o descarcare electrica. In aceste cazuri intensitatea curentului este foarte mica ori zero dar in acelasi timp tensiunea electrica poate lua valori de la 1.000v pina undeva in jurul valori de 50.000v.

Inainte de a intra mai adinc in subiect o sa prezint cele mai importante componente ale unui sistem de calcul; acestea sint :

? placa de baza (Mainboard)

? procesorul (CPU, Central Processing Unit)

? memoria (RAM, Random Access Memory)

? unitati de stocare fixa (HDD, Hard Drive)

? unitati de stocare mobile (FDD, CD, DVD)

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ce se ascunde in PC.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 432 cuvinte
Nr caractere:
7 833 caractere
Marime:
47.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
pc, componente
Predat:
la gimnaziu
Sus!