Căutarea informațiilor pe internet

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se putea pomeni, la un moment dat, de o supraabundenta a informatiilor. In 1999 erau peste 800 milioane de documente pe web. Site-uri comerciale, personale, institutionale, universitare; articole, romane, pagini publicitare, cataloage. Peste 100 de limbi. Este suficient sa cauti, de exemplu, istorie antica si imediat te zapacesti. Internautul renunta, de obicei, la vizualizarea sutelor de documente propuse. Anuare internationale sunt Yahoo! (http: //www. yahoo. com) precum si versiunea in franceza, Yahoo! France (http: //www. yahoo. fr) Yahoo fiind primul anuar care a aparut pe web (mentionez ca Yahoo! intra totodata si in categoria portalurilor); Dmoz (http: //www. dmoz. org) un anuar care traieste datorita contributiilor internautilor, care valideaza site-urile si accepta sau refuza o inscriere. Dmoz are de asemenea o varianta francofona, animata la randul sau tot de un grup de voluntari. Exista si alte anuare la fel de interesante prin forma si continutul lor, cum ar fi: Nomade (http: //www. nomade. fr); Sharelook (http: //www. sharelook. fr); Ctrouve (http: //www. ctrouve. com); Francite (www. francite. com). Nomade Nomade ghidul Net-ului francofon prezinta site-urile web in franceza postate pe Internet.

A fost lansat in iulie 1996 de catre societatea ObjectifNet, si pe langa capacitatea de cautare, Nomade, ca si majoritatea concurentilor, propune diferite servicii pentru a incerca sa-si fidelizeze utilizatorii: meteo, selectii de site-uri, dosare, benzi desenate multimedia etc. Contrar robotilor de cautare care indexeaza automat paginile web, Nomade este realizat de o echipa de documentalisti, stagiari si un redactor sef. Sunt oferite astfel doua tipuri de cautari: prin cuvinte cheie sau pe categorie (navigare in arborescenta tematica). Editorii si/sau administratorii de site-uri se inscriu in Nomade prin completarea unui formular online.

Aceste formulare sunt integrate intr-o baza de date, Nomade primind in medie cca 150 de site-uri pe zi si 400 in week-end. Echipa Nomade verifica toate intrarile saptamanale, sarcina lor fiind de a verifica sistematic URL-urile si conformitatea descrierilor cu continutul site-ului, numele editorului, situatia geografica precum si natura sa (asociatie, intreprindere, public, educativ sau personal), publicul vizat (pentru tot publicul, copii, adolescenti, adulti sau profesionisti), verificarea si eventual modificarea categoriilor alese de editor. Si acum sa trecem la motoarele de cautare.

principalele motoare de cautare la nivel international sunt: Altavista () si cu versiunea sa in franceza (); Google () este considerat astazi unul dintre motoarele cele mai performante prin calitatea algoritmilor si a rezultatelor afisate; Lycos (); Inktomi (); Hotbot (); Excite (). Google Google a cunoscut, doar in cativa ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cautarea informatiilor pe internet.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 538 cuvinte
Nr caractere:
20 406 caractere
Marime:
20.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
informatii, internet
Predat:
la liceu
Sus!