Previzualizare referat:

Extras din referat:

William Henry Gates al III-lea (n. 28 octombrie 1955), cunoscut mai ales ca Bill Gates, este co-fondator (impreuna cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. William Henry Gates III se naste la Seatle, Washington, SUA la 28 octombrie 1955 ca fiu al avocatului William Henry Gates Sr si al profesoarei universitare si om de afaceri, Mary Maxwell Gates.

Incepe studiile la Lakeside School, una dintre cele mai cunoscute scoli din Seatle in anul 1967. Din anul 1973 urmeaza cursurile universitare la Harvard, dar in anul III renunta la cursuri si impreuna cu Paul Allen, prietenul sau din copilarie, infiinteaza compania Microsoft in anul 1977. In anul 1980, Bill Gates realizeaza prima afacere importanta cu IBM pentru 56. 000 dolari.

Sistemul de operare MS-DOS este disponibil pe PC-urile produse de IBM. In anul 1985 lanseaza prima versiune a sistemului de operare Windows. In 1989, lanseaza Microsoft Office, cea mai populara suita de aplicatii de birou. Din 1986, Microsoft devine companie publica, fiind cotata la bursa. In anul 2000, impreuna cu sotia sa, infiinteaza fundatia de caritate Bill and Melinda Gates.

In anul 2005, regina Marii Britanii ii acorda titlul de Cavaler al Imperiului Britanic. La 15 iunie 2006, Bill Gates isi anunta retragerea din Microsoft, incepand cu iulie 2008. Se stie de ani buni ca omul cel mai bogat din lume este Bill Gates, si asta inca la o diferenta demna de notat fata de restul plutonului avutilor. Totusi, noi dezvaluiri facute de insusi Gates in cadrul unei conferinte organizate la Lisabona au reusit sa starneasca cel putin o runda de comentarii acide la adresa magnatului. Din spusele lui Bill Gates, Fiscul american (Income Revenue Service) are nevoie de un calculator special, separat si utilizat exclusiv pentru stocarea datelor referitoare la averea familiei Gates.

Se pare ca proportiile atinse de bogatia liderului Microsoft sunt reprezentate prin mult prea multe cifre ca un biet calculator obisnuit dintre cele utilizate de Fisc sa le faca fata. Tot din cauza utilizarii mijloacelor neadecvate pentru cacularea taxelor si impozitelor pe care Gates trebuie sa le plateasca, magnatul a fost somat in repetate randuri sa-si achite darile catre stat, fara ca acesta sa fie in realitate dator. Toata incurcatura fiind pusa in seama sistemelor informatice, depasite de sumele fabuloase detinute de Bill Gates averea parintelui Microsoft apropiindu-se de suma de 51 de miliarde de dolari.

Cu toate ca este cel mai bogat om din lume, Bill Gates nu uita de unde a plecat. Astfel, in cadrul unei intalniri cu parintii, fondatorul Microsoft a donat 40 de milioane de dolari pentru Lakeside School din Seattle. Lakeside School este o scoala in administrare privata, iar banii donati de Bill Gates vor fi transformati in burse pentru cei care doresc sa studieze la aceasta institutie. Scoala din Seattle, unde Bill Gates a fost coleg cu Paul Allen (impreuna cu care a fondat ulterior Microsoft) a fost construita in 1914, fiind recunoscuta la nivel ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bill Gates - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 185 cuvinte
Nr caractere:
11 803 caractere
Marime:
15.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!