Aplicații în tray icon area

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pe parcursul acestui articol sper ca veti gasi raspunsul dorit la aceasta intrebare cel putin din punctul de vedere al implementarii in Delphi.

Aspecte generale Pentru cine inca nu stie la ce se refera subiectul articolului de fata voi incerca sa fac o succinta prezentare a problemei. Tray Icon Area sau Tray Notification Area se refera la acea zona din coltul din dreapta jos a ecranului Windows-ului, zona in care sunt afisate de regula o serie de iconite de dimensiune redusa (16 x 16 pixeli) si ora sistemului. Mai corect spus Tray Icon Area apartine TaskBar-ului Windows, asa ca in cazul in care ati repozitionat TaskBar-ul in alta zona a ecranului, si pozitionarea TIA se va modifica in consecinta. Probabil cel mai cunoscut program de acest gen este Volum Control-ul furnizat chiar de Windows. Daca aveti instalata in sistem o placa de sunet si ati activat optiunea Show volum control in taskbar din Control Panel|Multimedia cu siguranta veti putea vedea in TIA acel difuzor galben de dimensiuni reduse prin intermediul caruia puteti regla volumul sonorului. Alte aplicatii cunoscute implementate in aceeasi maniera sunt programele de tip pager cum ar fi: ICQ, Yahoo! Messenger, AOL Instant Messenger, MSN Messenger, etc. Caracteristica generala a tuturor acestor programe este aceea ca ele ruleaza in background putand fi apelate rapid prin intermediul iconitei afisate in cadrul TIA. Cum implementeaza Windows-ul Tray Icon Area Ca de obicei, atunci cand dorim sa implementam functionalitati apropiate de intimitatea functionarii sistemului de operare va trebui mai intai sa studiem cum rezolva aceste probleme Windows-ul insusi si ce furnizeaza spre utilizare prin interfata programabila API. In cazul de fata tot ceea ce ne va pune la dispozitie Windows API va fi doar o functie si o structura de date de tip inregistrare sau articol (record). Sa fie prea mult? Sa fie prea putin? Cu siguranta, va veti convinge ca e suficient. Numele functiei amintite este Shell NotifyIcon si o vom discuta pe scurt in continuare, pentru mai multe amanunte fiind recomandata utilizarea help-ului API de care dispuneti dupa instalarea mediului Delphi.

Primul parametru (dwMessage) se refera la operatia pe care doriti sa o faceti cu privire la icoana ce apare in TIA, si anume aveti trei posibilitati: sa adaugati o icoana, sa modificati o icoana deja afisata sau sa stergeti o icoana afisata. Pentru fiecare dintre cele trei posibilitati exista definita cate o constanta simbolica, fiecare dintre ele fiind prezentata in tabelul urmator. Cel de al doilea parametru (lpData) este un pointer la o structura de tip TNotifyIconData.

Dupa cum probabil va imaginati aceasta este structura de date amintita mai devreme si evident ca o vom discuta in amanunt in cele ce urmeaza. Pentru inceput sa vedem cum este definita aceasta structura si ce semnificatie are fiecare camp al acesteia. uID: UINT; uFlags: UINT; uCallbackMessage: UINT; hIcon: ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aplicatii in tray icon area.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 787 cuvinte
Nr caractere:
10 098 caractere
Marime:
15.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
icon, tray
Predat:
la liceu
Sus!