Antivirus Software

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Software-urile antivirus (uneori scris ca Anti-Virus sau anti-virus) sunt programe de computer care incearca sa identifice, neutralizeze sau sa elimine software-ul rau. Termenul antivirus este folosit pentru ca cele mai recente exemple construite exclusiv pentru a lupta impotriva virusilor de computer; totusi marea majoritate a software-ului antivirus modern este facut pentru a combate gama larga de amenintari, incluzand viermi, atacuri phishing, rootkits, si Troieni, adesea sunt colectiv descrisi ca malware.

Software-ul de scanare antivirus, sau un scanner de virusi, este un program care examineaza toate fisierele din locatii specificate, continuturile de memorie, sistemul de operare, registrii, comportamentul imprevizibil al programelor si oriunde este relevant cu intentia de a identifica si inlatura orice malware.

In mod obisnuit sunt folosite doua abordari diferite pentru a identifica malware, deseori in combinative, chiar daca le scoate in evidenta din punctual de vedere al dictionarului de virusi.

Examinarea (scanarea) fisierelor, etc., de virusi cunoscuti care se potrivesc cu evidentele dintr-un dictionar de virusi si identificarea comportamentului suspicios din partea oricarui program care ar putea indica infectie. Aceasta abordare este numita analiza heuristic, si poate include capture de date, monitorizarea porturilor si alte metode. In abordarea dictionarului de virusi, cand un software antivirus se uita la un fisier, se refera la dictionarul virusilor cunoscuti pe care autorii softului de antivirus i-au identificat. Daca o bucata dintr-un cod intr-un fisier cu orice virus identificat intr-un dictionary atunci antivirusl poate lua una din urmatoarele actiuni: Punerea in carantina a fisierului (in asa fel in cat disierul sa raman inaccesibil celorlalte programe si virusul sau sa nu se poate raspandi), sau Stergerea fisierului infectat.

Pentru atinge success consistent pe termen mediu si lung, abordarea dictionarului de virusi necesita frecvent (online in general) descarcarea de intrari actualizate in dicionarul de virusi.

Utilizatori cu spirit civic si cu inclinatii tehnice, si aceia care vor sa ajute la gasirea virusilor care nu sunt detecatati de software, pot sa-si trimita fisierele infectate catre autorii softului de antivirus care le analizeaza si includ caracteristici si informatii de eliminare in dictionarele lor.

Softwareul antivirus bazat pe dictionary examineaza in mod obisnuit fisierele cand sistemul de operare al computerului creaza, deschide, inchide, sau el trimite prin e-mail. In acest fel poate detecta un virus cunoscut imediat ce-l primeste. Administratorii de system pot programa software-ul antivirus sa examineze (scaneze) toate fisierele din harddiscul computerului dupa un anumit principiu.

Cu toate ca abordarea dictioanrului poate efectiv sa contina descopriri de virusi in circumstantele potrivite, autori de virusi au incercat sa fie cu un pas ianintea acelor software-uri scriind virusi ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Antivirus Software.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 717 cuvinte
Nr caractere:
10 100 caractere
Marime:
14.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
software, antivirus, computer
Predat:
la liceu
Sus!