Cultura gastronomică în Spania

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucataria spaniola este una dintre cele mai diversificate din Europa, imbinare perfecta intre cultura si gusturi.

Istoria bogata a Spaniei, si influentele culturale au dus la nasterea unei bucatari unice cu mii de retete si arome. Radacinile ei sunt mediteraneene iar pestele si fructele de mare sunt ingrediente de baza.

Bucataria spaniola este alcatuita dintr-o mare varietate de feluri de mancare, varietate datorata diferentelor de geografie, cultura si clima dintre regiunile acestei tari.

Gustul ei de neuitat provine de la popoarele care au locuit in trecut pe teritoriul Peninsulei Iberice. Nemaipomenita ei "oferta" gastronomica a fost influentata de fenicieni, greci, romani, cartaginezi si arabi.Primele influente culinare au fost date de bucataria romana, compozit de feluri de mancare aduse din toate culturile imperiului. Exista documente care mentioneaza aducerea a mii de amfore cu ulei din Spania la Roma. Se cultivau legume care constituiau baza pentru hrana soldatilor, de genul linte, fasole fava, varza, ciupercile.

In Spania Romana, sunca din Pomeipolis (Pamplona) avea un prestigiu deosebit. Pe langa grau, exportul de produse de porc a pus bazele unei economii locale puternice.

Spaniolii stapaneau arta altoirii pomilor fructiferi, iar grecii au fost cei ce au raspandit viticultura in regiunea mediteraneana, vinurile iberice erau cele mai populare din imperiu.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cultura Gastronomica in Spania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 790 cuvinte
Nr caractere:
9 123 caractere
Marime:
197.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Industrie Alimentară
Tag-uri:
gastronomie, spania
Predat:
la liceu
Sus!