Valț pentru măcinarea grâului

Cuprins referat:

1. Descrierea operaţiunii efectuate de valt
2. Principiul de lucru al valtului
3.Bilanţului de material şi bilanţului de energie
4.Calculul parametrilor de exploatare a aparatului
5. Proiectarea unui organ de lucru ( desenul unei piese componentă din aparat) şi calculul organologic pentru arborele tavalugului
Bibliografie

Extras din referat:

Valtul-este o maşină sau instalaţie formată din una sau mai multe perechi de cilindri grei, dispuşi paralel şi având rotire inversă unul faţă de celălalt, folosită la sfărâmarea boabelor de cereale.

Pentru produsele cerealiere operaţia se numeşte măcinare.

Prin măcinare se urmăreşte să se distrugă integritatea boabelor de cereale, pentru a se separa apoi particulele de endosperm, libere, pe cât posibil, de particulele de înveliş. După aceasta, particulele de endosperm sunt transformate prin zdrobire în particule fine de făină.

Macinarea poate fi:

-simpla-se renunţă fie la puritatea făinii obţinute (eliminarea cât mai completă a particulelor de înveliş), fie la valorificarea intensă a potenţialului din bob.Faina obtinuta va avea o calitate mai slaba.

-complexa-presupune repetarea succesivă a prelucrărilor boabelor de cereale.obtinandu-se o calitate foarte buna a fainii

Valtul prelucreaza cerealele prin macinarea complexa.Organele lui de lucru sunt constituite dintr-o pereche de tavalugi de forma cilindrica cu diametru de 220 ,250 sau 300 mm si lungimea de 60,800 sau 1000 mm,care rotesc cu viteze diferite in sens contrar unul fata de celalalt.

In functie de operatiile care sunt necesare pe fluxul tehnologic,valturile se impart:

valturi automate(destinate pentru morile mari si sunt prevazute cu elemente de automatizare,pentru cuplarea si de cuplare)

valturi semiautomate(un valt de gabarite mici si prevazute cu posibilitatea de a fi actionat pe grupe ,cu transmiterea rotatiei de la un valt la altul prin cuplaj elastic).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valt Pentru Macinarea Graului.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
587.31KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!