Trietanol amină

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Definitie.Raspandire.1
2.Cai de contaminare.1
3.Metode de determinare.2
4.Toxicitatea. Studii care atesta toxicitatea la animale si la om.2
5.Carcinogenitatea.3
6.Limitele maxime admise.4
7.Bibliografie.5

Extras din referat:

1.Definitie.Raspandire

Trietanol amina ( C6H15NO3), este o alcanoamina folosita ca inhibitor de coroziune în metal fluidele de lucru, ca agent de întărire pentru rășini epoxidice și ca agent neutralizator în producerea erbicidelor agricole. De asemenea, este utilizat pe scară largă în emulgatori , agenți de îngroșare și agenți de umectare în fabricarea de produse de consum , cum ar fi cosmetice , detergenți , șampoane și alte produse cu caracter personal. Alte aplicații de trietanol amină includ : adezivi , agenți antistatici ,agenti de slefuire ciment si beton , acoperiri , în galvanizare , în combustibili , cerneluri tipografice , litografie , curățarea și ungerea metalelor , minerit , vopsea și pigmenți , petrol și producția de cărbune , ca intermediar farmaceutic și un unguent – emulgator.

Food and Drug Administration ( 1999) permite utilizarea trietanolaminei ca si componentă in adezivii din ambalajele alimentare, ca aditiv alimentar indirect si ca o componentă a suprafeței de contact cu produsele alimentare neacoperite sau acoperite de hârtie și carton pentru ambalarea alimentelor uscate, solide, fără grăsime liberă sau ulei pe suprafata , precum și pentru a ajusta pH-ul în timpul fabricării de rășini amino. Este permisă utilizarea ca și componente de hârtie și carton în Statele Unite ale Americii.

2.Cai de contaminare

Principalele cai de contaminare sunt expunerea si contactul cutanat al muncitorilor din industria metalurgica si contactul cu o varietate de produse de ingrijire personala. Nu există date care sa ateste riscul expunerii din mediu a acestei substante.

Trietanolamina poate fi eliberata în mediul înconjurător prin emisiile industriale, de la eliminarea produselor de larg consum conținând trietanol amină ,de la aplicarea de tratamente chimice agricole în care trietanolamina este utilizat ca un agent de dispersie , sau în timpul utilizării unui erbicid care conține un complex de cupru trietanol amină. Trietanolamina reziduala în sol se poate, de asemenea infiltra în apele subterane dar se biodegradeaza destul de rapid după aclimatizare. Etanolaminele s-au dovedit a fi selectiv toxice pentru alge verzi . In atmosferă , trietanolamina există în primul rând sub forma de vapori.

Bibliografie:

1. The Inhalation toxicity of di- and triethanolamine upon repeated exposure,A.O. Gamer, R. Rossbacher, W. Kaufmann, B. van Ravenzwaay ;

2. West, R.J. & Gonsior, S.J. (1996) Biodegradation of triethanolamine;

3. TOXICOLOGY AND CARCINOGENESIS STUDIES OF TRIETHANOLAMINE, U.S. DEPARTMENT OF HEALTH AND HUMAN SERVICES, Public Health Service, National Institutes of Health, November 1999;

4. http://www.sciencedirect.com/

Observații:

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Trietanol Amina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 286 cuvinte
Nr caractere:
7 397 caractere
Marime:
15.04KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Profesorului:
Ramona Suharoschi
Sus!