Proceduri și Tehnici de Degustare Distilate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Palinca se serveşte in pahare mici de 50-100 ml, insă la degustare se folosec pahare mari de tip ,,balon’’. Aceste pahare au o baza foarte largă şi apoi se îngustează spre gura paharului astfel aroma ajungând direct la nivelul nasului pentru a fii simţită la întensitate maximă.

De-a lungul timpului fiecare popor a încercat sa-si arate ospitalitatea prin diferite modalitati, ajunse în cursul anilor ca obiceiuri. Cel mai frecvent obicei este acela de a-si invita oaspetii la masa, prilej prin care îsi puteau arata vrednicia prin varietatile de feluri de mâncare. Totodata, o mâncare buna era însotita si de o bautura tare, care avea rolul sa stârneasca pofta oaspetelui si sa poata consuma din toate bucatele gazdei. Cum aceste bauturi erau bogate în alcool si mesenii consumau doar în timpul mesei, acestea au primit numele de bauturi aperitive. Bauturile aperitive se servesc în cantitati de 50-100 ml., în prima parte a meniului, însotind gustarile reci sau calde. Se servesc simple sau combinate sub forma de coctailuri aperitive. Bauturile aperitive stimuleaza pofta de mâncare.

Bauturile aperitive s-au diversificat în timp, ele capatând caracteristicil fiecarui popor în parte. Astfel românilor le sunt caracteristice tuica, palinca si rachiurile din fructe, grecii si-au evidentiat ouzo-ul, rusii si popoarele nordice au votca sau vodka, iar popoarele anglo-saxone au whiskey-ul. Chiar daca au denumiri diferite, toate aceste bauturi se aseamana prin faptul ca sunt obtinute în urma distilarii musturilor fermentate din fructe sau cereale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proceduri si Tehnici de Degustare Distilate.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
792 cuvinte
Nr caractere:
4 595 caractere
Marime:
47.81KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!