Mașina de spălat rufe Hotpoint Ariston, model AQGMD 129-A

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Tema proiectului
2. Scurt istoric
3. Functionarea si utilizarea
4. Detali tehnice
5. Desen

Extras din referat:

1. Tema proiectului

Masina de spalat rufe HOTPOINT ARISTON, model AQGMD 129/A

2. Scurt istoric

Progresele remarcabile au facut ca, in prezent, apasarea pe cateva butoane sa rezolve aproape exclusiv aceasta problema.

Intrucat nu dispuneau de tehnologiile inalte pe care le folosim astazi, inaintasii nostri gaseau solutii rudimentare pentru a-si satisface una din cele mai importante nevoi: spalatul hainelor. Indiferent de procedeul pe care il aplicau, aceasta munca se dovedea a fi obositoare si mare consumatoare de timp.

Izvoarele istorice mentioneaza variate modalitati de spalare a rufelor. Printre cele mai cunoscute se numara metoda care folosea placa cu striatii, realizata din lemn, iar mai tarziu, din metal. Erau necesari circa 100 de l de apa pentru fierberea, spalara si clatirea unui singur rand de haine.

Aparitia detergentului a reprezentat un pas important in evolutia produselor de spalat. A fost inventat la inceputul secolului XX, iar de atunci este in continua diversificare si imbunatatire. In lumea civilizata nu se mai concepe spalarea rufelor fara detergenti specializati.

Concomitent cu evolutia detergentului, a aparut si evoluat masina de spalat rufe. Dorinta oamenilor de a-si face viata mai usoara si-a spus cuvantul si de aceasta data. Primele masini erau actionate manual, hainele fiind practic agitate cu ajutorul unei manete care invartea un tub din lemn.

Inventia acestui obiect electrocasnic a apartinut unui american (1797), care a conceput-o din lemn. Abia dupa un secol de la aceasta inventie, masinile de spalat au evoluat considerabil, dar in continuare erau realizate din lemn si cu un sistem de functionare extrem de simplu.

Dupa 1920 masina de spalat a fost fabricata la scara industriala de catre o companie americana, iar punctul culminant l-a constituit crearea unei masini cu motor actionat electric, care sa nu sfarseasca prin a electrocuta utilizatorul, in urma unui scurt circuit. Un salt memorabil a fost facut prin aparitia masinii semiautomate, apoi a celei automate… de astazi.

In prezent, masinile de spalat includ programe speciale pentru fiecare tip de fibra, pot fi programate sa porneasca si sa incheie ciclul de spalare in absenta proprietarului si pot stoarce hainele. Si asta nu e totul…

3. Functionarea si utilizarea

Observaţie: ta prima punere în funcţiune a maşinii de spălat, efectuaţi un program de spălare, fără rufe, dar cu detergent, selectând un program de bumbac la 900C fără prespalare.

3.1 Conectarea aparatului la reteaua electrica.

Apasati butonul. Toate ledurile se vor aprinde timp de 1 secunda, dupa care ledul corespunzator butonului va lumina fix, iar ledul START/PAUZA va lumina intermitent.

3.2 Incarcara masinii de spalat.

Deschideti usa hublonului. Incarcati masina fiind atenti sa nu depasiti cantitaea de rufe indicata in tabelul de programe de la pagina urmatoare.

3.3 Dozarea cu produse de spalat.

Deschideti sertarul si varsati detergent de spalare in comparitmentele aferente, comform indicatilor de la paragrafu „deschiderea aparatului”.

Observații:

UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” – ARAD

FACULTATEA INGINERIE ALIMENTARA TURISM SI PROTECTIA MEDIULUI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masina de Spalat Rufe HOTPOINT ARISTON, Model AQGMD 129-A
    • DESCRIEREA APARATULUI.doc
    • Masina de Spalat Rufe HOTPOINT ARISTON, Model AQGMD 129-A.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 091 cuvinte
Nr caractere:
6 564 caractere
Marime:
20.72KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!