Influența acidității asupra punctului de topire

Extras din referat:

Lipidele(grasimile si uleiurile) constituie o categorie importanta de substante naturale, raspandite in celule tuturor plantelor si animalelor, precum si in microorganisme.

Dupa consistenta, lipidele se clasifica in:

-uleiuri, lichide la temperatura camerei;

-grasimi, solide la temperatura camerei;

Gliceridele animale au un continut mai ridicat in acizi grasi saturati fata de gliceridele vegetale, raportul dintre acizii grasi saturati si cei nesaturati fiind de 38/62 pentru grasimea de porc, 60/40 pentru unt si de 10/80 pentru uleiuri, gliceridele animalelor acvatice fiind caracterizate printr-un continut ridicat de acizi grasi superiori nesaturati(C16-C22).

Consistenta variaza mult, in functie de continutul de acizi grasi nesaturati.Astfel, grasimea de peste, deoarece poseda o proportie mare de acizi grasi nesaturati, este lichida la temperatura camerei; pentru acelasi motiv, grasimea de pasare are o consistenta moale, chiar semifluida. In schimb seul de la animalele rumegatoare se caracterizeaza printr-o consistenta tare(punct de topire 40...50ºC), in contrast cu untura de porc are o consistenta moale. Grasimea din lapte este grasimea cu cea mai mica proportie de acizi grasi nesaturati, ce determina o consistenta moale, specifica(“onctuoasa”) si un punct de topire relativ scazut(30...35ºC).

Scopul analizei este de a verifica daca continutul de grasime din unt influenteaza in mod semnificativ punctul de topire al gliceridelor.Pentru aplicarea metodei am variat continutul de grasime si am obtinut diferite valori ale punctului de topire.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influenta Aciditatii asupra Punctului de Topire.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
35.15KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!