Îndulcitori alimentari

Extras din referat:

Alimentele,in functie de provenienta, de tehnologia industriala de obtinere si de modalitatea culinara de preparare, au o compozitie distincta, atat sub aspectul cantitatilor de compusi bio , cat şi a raportului dintre acestia. Pe langa compozitia chimica, preparatele culinare se disting prin ingredientele din care sunt alcatuite.

Pe langa alimentele naturale consumate ca atare (fructe, legume, seminte, apa), omul recurge la o serie de preparate culinare, in care intra diferite ingrediente. In astfel de preparate, se regasesc componentele principale ale alimentului, precum si cele secundare.

Ingredientele principale ale unui preparat culinar, sunt acele elemente ale compozitiei, care ofera alimentului principalele insusiri chimice.

Ingredientele secundare, desi se folosesc in cantitati foarte mici, pot modifica profund proprietatile fizice ale preparatului. In mod traditional, aceste ingrediente secundare, intra in categoria condimentelor.

Zaharul:

Cristal alb

Brun

Melasat

Amorf

Lichid

Invertit

In prezent, zaharul este unul dintre alimentele cele mai controversate. Cercetarile stiintifice din ultimele decenii privind efectele zaharului au demonstrat nocivitatea acestui aliment. Zaharul este o substanta de semisinteza care se obtine in principal din sfecla de zahar sau trestie de zahar. Sfecla de zahar contine peste 50 de nutrienti in timp ce zaharul numai unul: zaharoza. Prin rafinare el isi pierde enzimele si celelalte substante nutritive atat de necesare vietii. Organismul uman s-a adaptat in cursul sutelor de mii de ani de evolutie sa digere si sa asimileze numai combinatii naturale de zaharuri existente in fructe si legume. Prelucrarea unei substante pure, obtinuta prin procedee chimice cum este zaharoza, se face cu pretul unor eforturi mari depuse de organism si constituie un adevarat soc pentru o serie intreaga de organe producand dezechilibre in lant.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Indulcitori Alimentari.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
586.91KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!