Igienizarea în Întreprinderile de Industrializare a Laptelui

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Motivația

Am ales tema: Dezinfecția, dezinsecția și deratizarea în întreprinderile de industrializare a laptelui deoarece este nevoie periodic de efectuarea acestor moduri de combatere pentru a se asigura consumatorilor produse calitative și care să nu le afecteze într-un anumit fel sănătatea/viața. Considerăm că aceste metode: dezinfecția, dezinsecția și deratizarea trebuie să reprezinte o preocupare constantă a specialiştilor din toate unităţile de producţie. Igiena reprezintă una din cele mai bune strategii pentru prevenirea bolilor și menținerea stării de sănătate.

Totodată, sporirea cantitățiilor de alimente și produse alimentare, obiectiv important al agriculturii noastre moderne, trebuie să se facă în condițiile unei mărite exigențe de salubritate ceea ce va duce la ridicarea continuă a calității sortimentelor alimentare care să satisfacă nevoile crescânde ale consumatorilor. În acest sens, repectarea regulilor de igienă în desfășurarea proceselor tehnologice din unitățiile de industrie alimentară reprezintă o condiție esențială.

1. Dezinfecția în întreprinderile de industrializare a laptelui

În procesul de recoltare și prelucrare a laptelui trebuie asigurate condiții optime de igienă și salubritate.

Depunerile de lapte și produse lactate pe suprafețele cu care vin în contact în timpul prelucrării sau transportului, constitue medii favorabile dezvoltării organismelor punând în pericol sănătatea consumatorilor și calitatea produsului.

Operațiunile de igienizare care trebuiesc executate în condiții optime și cu multă conștiinciozitate sunt curățirea si dezinfectarea suprafețelor cu care vin în contact laptele și produsele lactate, începând cu mulgerea și până la desfacerea produselor lactate către consumatori.

Operațiile de curățire sunt operații de gospodărire a întreprinderii, operații de curățire mecanică și operații de curățire chimică.

Observații:

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV

FACULTATEA DE ALIMENTAȚIE ȘI TURISM

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Igienizarea in Intreprinderile de Industrializare a Laptelui.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 695 cuvinte
Nr caractere:
14 175 caractere
Marime:
62.99KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!