Determinarea substanțelor amare din bere

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Hameiul se utilizează pentru a da gust amar și aromă berii. În compozitia conurilor plantei de hamei feminin sunt substanțe, în general, descrise ca α si β-acizii . Predominanti sunt α-acizi (humulonă, cohumulone, și adhumulone) sunt precursori de compuși amari care echilibreaza dulceața din orz transformat în malț. β-acizii corespunzători (lupulone, colupulone, și adlupulone) contribuie în mod semnificativ mai puțin la gustul amar decât α -acizi.

Este important pentru producatorii de bere, nu numai pentru a înțelege caracterul de diferite soiuri de hamei (Cascade, Hallertauer, Fuggles, Saaz, etc), adăugați la prepararea de bere, dar, de asemenea, pentru a prezice amărăciunea finala al unui lot de bere. Amărăciunea berii depinde în primul rând de concentrația de α-acizi conținute în hamei, cantitatea de hamei folosit și durata de timp în care hameiul trebuie fiert. In acest experiment vom folosi cromatografia lichidă de înaltă performanță (HPLC) pentru determinarea concentrațiilor-α și β-acizi in probele de hamei. Standardele externe vor fi preparate dintr-un extract utilizat în mod obișnuit în industria de fabricare a berii. Cunoscut ca extract de calibrare International, sau ICE-3, acesta este de la o tulpina specifica de hamei numit Hallertau Perle. Un alt standard va fi folosit pentru a masura cantitatea de izo-α-acizi, cunoscut ca standard de calibrare International, sau ICS-I3.

Materiale si aparate

Sistemul HPLC

Coloana pentru faza inversa: 4.6 * 150 mm, (3.5 µm, 80 Å) Agilent Zorbax Extend C-18 setat la 40ºC

Faza Mobila: 85% Metanol / 15% apă, se acidulează cu 0,1% v / v acid trifluoracetic (filtrat și degazat)

Debit: 1,4 ml / min.

Detector UV: 326 nm (α-acizi) și 270 nm (pentru izo-α-acizi)

Injectare. Volum: 50 µL

Extragerea cu solvent: 85% Metanol / 15% apă, se acidulează cu 0,1% v / v acid trifluoracetic

Solvenți EBC 7,7: eter dietilic (grad de solvent), metanol, HCI apos 0,1 M

Altele: 0,45 µm filtre de nailon pentru seringi, baloane volumetrice 50 ml (5), balon volumetric 25 ml, pahare (100 ml, 250 ml), agitator magnetic, filtru din hartie cu porozitate medie (Whatman nr 4.), Sistem de filtrare în vid.

ATENTIE!!!

Metanolul este inflamabil și toxic! Eterul dietil este extrem de inflamabil! Utilizați cu prudență atunci când distribuiti acesti solvenți, nu le expuneti surselor de aprindere.Orice scurgere se va curata imediat. Deșeurile de metanolic HPLC și surplusul de eter dietil trebuie aruncate în containerul de deșeuri non-halogenate lichid organice. Orice deșeuri apoase din extracția trebuie aruncate în containerul de deseurilor lichide.

Bibliografie:

1. Travis M. Danenhower, Leyna J. Force, Kenneth J. Petersen, and Thomas A. Betts*: Journal of Chemical Education, 85(7), 2008, 954-955.

2. Analytica-EBC, by European Brewers Convention, 2005.

Observații:

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA”

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Determinarea Substantelor Amare din Bere.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 041 cuvinte
Nr caractere:
5 649 caractere
Marime:
55.99KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!