Analiza serviciilor de alimentație oferite de McDonald's Ploiești

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.Noţiuni generale privind Mediul de marketing al intreprinderii

Mediul de marketing cuprinde totalitatea factorilor care pot avea o influenţa asupra

activităţii întreprinderii şi asupra cărora aceasta nu poate exercita un control.

Ph. Kotler si B. Dubois au definit mediul de marketing astfel : „ ansamblul tuturor factorilor şi forţelor externe întreprinderii susceptibile a afecta maniera în care ea dezvoltă sau menţine schimburi cu pieţele sale.”

Privit la nivelul intreprinderii mediul de marketing are doua componente:

-mediul extern

-mediul intern.

2.Introducere si Prezentarea firmei McDonald’s Ploiesti

Am ales firma McDonald’s deoarece mi s-a părut o firmă interesantă; pe lângă faptul că şi noi folosim aceste produse de fast-food, am constatat mai întâi faptul că produsele acestei firme sunt într-adevăr de o calitate superioară.

McDonald's este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, operând peste 30.000 de restaurante în 121 de ţări.

Viziunea McDonald's este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapidă ce oferă cea mai bună experienţă clienţilor săi.

A fi cel mai bun înseamnă atingerea şi menţinerea unor standarde de calitate, servire şi curăţenie (QSC) deosebite, astfel încât să-l facem pe fiecare client care ne trece pragul să zâmbească şi să se simtă bine.

Primul restaurant McDonald's, în ţara noastră, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzacţii în ziua deschiderii la nivel central european.

Având încredere în potenţialul şi viitorul ţării noastre, McDonald's a investit, într-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000 USD, astfel încât la ora actuala funcţionează un număr de 52 de restaurante în principalele oraşe din România.

Prin aceste investiţii care vor continua şi în anii următori, s-au creat aproximativ 2.500 de locuri de muncă, în special pentru tineri, McDonald's fiind unul din cei mai importanţi angajatori din ţara noastră

3. Studiu asupra organizatiei

I. Mediul intern

-Resursa materială

Terenuri

Terenul pe care işi desfăşoară activitatea McDonald’s Ploiesti este „inchiriat”de la Pimaria Mun Ploiest printr-o hotarare,si este localizat pe strada Principala nr 1 ,intersctia cu Bulevardul Republicii cu soseaua nordului.

Firma va plăti drept cotă din venitul realizat din exploatarea restaurantelor Mc Donalds trip drive/ thru de pe terenurile care fac obiectul asocieri, o suma egalaă cu 1,7% din încasările nete lunare ale fiecarui restaurant Mc Donalds ce functioneaza pe terenuri, dar nu mai putin de 6.000.000 lei/luna/restaurant, suma ce va fi indexată trimestrial cu indicele de crestere a preţurilor comunicat de Comisia Naţională de Statistică.

Cladiri

Pe terenul pus la dispoziţie de Primăria Ploiesti, McDonald’s construieşte din resursele proprii financiare clădirea pentru desfăşurarea activitaţi de restaurant fast-food.

Dotările

Pentru desfăţurarea activităţi în condiţii cât mai bune, restaurantul beneficiază de

diverse echipamente cum ar fi:

-toastere: unde se încalzesc/ rumenesc chiflele (3 buc.)

-grill-uri :unde se prăjeşte carnea (4 buc.)

-cabinet pentru depozitarea cărnii calde : este pastrată carnea

pregatită timp de 7 minute după care dacă nu este vândută se arunca

(1 buc.)

-transfer: se păstrează sandwisch-urile calde timp de 7 minute dupa care

de asemenea daca nu sunt vândute se arunca (1 buc.)

-frigider mic (1 buc)

-frigider „camera” (camera frigorifica) se păstrează carnea şi alte materii

utilizate (1 buc)

-congelator mic(1 buc)

-congelator mare(1buc)

-magazie interioară unde se pastrează sosurile, kechup, maioneze şi altele (1 buc)

-magazie exterioara unde se pastrează ambalajele,paharele,jucăriile pentru copii (1buc)

-masa de salate(1 buc)

-scaune(100buc)

-mese(20buc)

La fiecare schimb de tura materiile se transferă din congelatorul sau frigiderul mare in

cel mic pentru a fi la îndemana angajaţilor pentru preparare si pentru dezgheţare.

Materii prime

Restaurantul McDonald’s foloseşte ca materii prime următoarele produse: carne Royal-carne de vita(bucati mari), carne Tasty-carne de vita(bucati foarte mari), carne în bucati medii de peste,vită şi pui; chifle; sosuri; condimente; verdeţuri; legume. Cantitaţile aduse de fiecare furnizori sunt foarte mari în special carnea în cazul căreia este vorba de tone.

McDonald’s foloseşte cele mai bune ingrediente, lucrând cu furnizori de cea mai

mare încredere şi care asigură standardele noastre stricte de preparare.

Ca un restaurant de familie ce serveşte zilnic circa 200.000 clienţi, în România prioritatea numărul unu este siguranţa alimentară. Nu foloseste nici-un produs sau ingredient care nu întruneşte standardele înalte de calitate şi siguranţă sau care nu respectă cerinţele legislaţiei in vigoare.

Meniul este alcătuit din alimente de bază cum ar fi: carnea, peştele, cartofii, laptele şi cerealele. Se folosesc cele mai proaspete ingrediente şi încercă să aiba cât mai multe resurse locale.

Se mentin relaţii foarte strânse cu furnizorii de alimente, şi echipa de experţi ca sa fi asigurata standardele de calitate, igienă şi siguranţă alimentară,ce sunt menţinute la fiecare etapă tehnologică.

-Vită pura 100%

Carnea din hamburger-ii McDonald’s este 100% carne de vită. Întreg lanţul de

furnizori este îndeaproape monitorizat astfel încât să asigure standardele de bunăstare animalelor, de siguranţă alimentară şi de calitate.

McDonald’s foloseşte numai carne provenind din abatoare aprobate de UE şi de către autorităţile locale şi UE.

-Hamburgerii conţin numai carne de vită dezosată din sferturi anterioare, fără alte ingrediente. Toată carnea este preparată şi ambalată de către un singur furnizor dedicat McDonald’s.

Pentru prepararea termică în restaurantele McDonald’s se folosesc grill-uri şi nu se adaugă nici un pic de grăsime în timpul preparării. Se asezonează cu sare şi piper după prăjire.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Serviciilor de Alimentatie Oferite de McDonald's Ploiesti.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 905 cuvinte
Nr caractere:
15 340 caractere
Marime:
29.17KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!