Extras din referat:

Aflatoxina este o substanta toxica cu potential cancerigen, mutant si imunorepresiv produsa de anumite tipuri de mucegaiuri. Prima data aflatoxina a fost identificata la Aspergillus flavus, mucegai de la care i s-a dat si denumirea (A.flavus , aflatoxina).  A fost descoperita în 1960, moment ce a marcat asa-numita "revolutie a micotoxinelor".

Pe intelesul omului de rand, aflatoxina este o toxina produsa de mucegaiuri care poate cauza afectiuni hepatice ce pot ajunge pina la cancer hepatic. Aceasta este toxica, carcinogenica, mutagenica, imunosupresiva. Fungii care produc aflatoxina cresc pe arahide, fistic, migdale, castane, nuca de cocos, cereale(porumb, orez, griu), condimente (piper negru, coriandru, chili), seminte de floarea soarelui,

bumbac, soia, fasole. Laptele poate fi contaminat, de asemenea.

Aflatoxinele, compusi cu structura cumarinica, au fost notate initial în ordinea descrescatoare a activitatii biologice si toxicitatii, dupa cum urmeaza: aflatoxina B1, aflatoxinele G1, G2, aflatoxina B2 (produse în speta de Aspergillus parasiticus, extrem de toxigen, urmat de Aspergillus flavus). Ele sunt grupate în trei categorii:  - aflatoxine majore,  - aflatoxine monohidroxilate  - aflatoxine dihidroxilate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aflatoxina.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
181.22KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!