Washington

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitala federala Washington DC are o populatie de 6.4 milioane locuitori, un PIB/ loc de 38500$/ locuitor statul Washington aflandu-se pe locul 35 din cele 50 cele mai prospere cu un PIB de 98.3 miliarde $. Este lider mondial in afacerile imobiliare alaturi de Londra, New York si Paris, fiind printre orasele Gamma, orasele cele mai potrivite pentru business. Cele 1000 de companii care isi au sediile in Washington DC si inscrise in revista Fortune se ocupa cu consultanta juridica si financiara, relatii publice, arhitectura si servicii.

Desi greu de crezut, terenul pe care astazi se afla Mallul National si cladirile statului a fost odata un teren mlastinos. Initial creat de arhitectul francez Pierre L`Enfant in 1791, Washington este un oras cu parcuri verzi, strazi largi aliniate de copaci si foarte putini zgarie-nori. Dupa guvernul federal, turismul este industria principala a orasului. Peste 15 milioane de vizitatori exploreaza orasul in fiecare an, acestia preferand toamna, primavara si vara mai adegraba decat iarna, cand poate fi deosebit de frig si umed.

Cea mai mare poarta aeriana din oras este Dulles International Airport situat la 40 km vest de centrul orasului; de aici plecata zilnic circa 1800- 200 de zboruri. Desi Dulles nu se mai numara printre cele mai aglomerate 30 de aeroporturi el ocupa locul 29 in lume ca volum de traffic, in 2007 24.7 milioane de pasageri tranzitandu-l.

Raul Potomac, cel pe al carui mal este construit Washingtonul are 665 km fiind al patrulea ca marime de pe coasta Atlantica si la 21- lea din SUA. Peste 5 milioane de persoane traiesc pe malurile sale. A fost numit de catre indieni raul gastelor dar din cauza pronuntiei greoaie europenii l-au numit Potomac.

Washingtonul a fost construit special pentru a deveni capitala Americii de catre Pierre L' Enfant care a trasat niste bulevarde impresionante la capatul carora se afla monumente si parcuri. Muzeele sunt raspandite ca o salba pe marginea parcurilor pentru a permite aceasta ambianta intre spatial verde si cel artistic. Este un oras foarte logic construit in Washington poti sa apreciezi cat timp iti ia sa ajungi la o destinatie si nu ai cum sa te ratacesti. Se gasesc harti si pliante turistice gratuite iar ghizii, de specialitate sau voluntari raspund celor mai mari curiozitati.

Washingtonul este in timpul zilei un oras foarte mandru, demn in comparatie cu Los Angeles, Chicago, New York care sunt orase foarte aglomerate, imbacsite, cu trafic aglomerat si oameni care alearga dintr-un colt intr- altul. Washingtonul este un oras maiestuos cu bulevarde lungi, cu monumente multe, lumea parca doreste sa se respecte acest lucru regasindu-se si in tinuta business de pe strada.

Foarte multi tineri doresc sa ajunga la Washington care este o rampa de lansare, sa poti sa faci un internship, sa poti sa lucrezi 2-3 luni in staff-ul unui congressman este o carte de recomandare pentru orice alt oras in care mergi. Washingtonul iti da palmaresul de care ai nevoie ca sa iti incepi viata si cariera. Insa un oras ca acesta nu te accepta din prima chiar daca iti cauti un job pe in piata de munca. O recomandare, o cunoastere a orasului, a unor oameni care te pot ajuta ...toate acestea sunt necesare pentru ca sa iti gasesti atat accesul cat si capacitatea de a te obisnui. . Poate cel mai faimos loc este Georgetown, in district istoric cu case din secolele XVIII si XIX, unde locuiesc multe persoane influente si unde se afla una dintre cele mai recunoscute universitati- Universitatea Georgetown.

Pentru ca este vizitat de peste 10 milioane de turisti anual Washingtonul sta bine la capitolul cazare. RENAISSANCE WASHINGTON HOTEL are 149 de camere si 18 apartamente este un hotel exclusivist in care totul este la standarde inalte, de la finisajul camerelor sau confortul oferit pana la serviciile de care resortul hotelier dispune. Cazarea pentru o noapte porneste de la 280 $ si poate ajunge pana la 550$. Pentru o masa pe cinste allege WaterGate, loc ce si-a castigat celebritatea datorita scandalului ce l-a facut pe Nickson sa demisioneze. In zona vei gasi o sumedenie de mall-uri, hoteluri, restaurante. Orasul nu dispune de o traditie culinara. Practic, nu exista un preparat culinar care ar putea individualiza acest loc, restaurantele servind meniuri ce se regasesc peste tot un SUA. O masa intr-un restaurant de lux nu depaseste 100$, deci nu este foarte scump.

Washingtonul are si o bogata viata de noapte care continua business-ul si viata politica din timpul zilei; toate barurile incepand cu ora 17.30 - 18.00 sa fie pline de tineri politicieni, avocati, oameni de afaceri care continua socializarea, negoicierea si networking- ul.Cateva ore petrecuta in celebrul club CHLOE si esti cucerit; este unul dintre cele mai selecte cluburi din intreaga America unde se canta muzica live. Pe aceasta scena au urcat de-a lungul timpului B.B. King si Eric Clapton. Este deschis zilnic intre 22.00 si 7.00 si niciodata nu stii cine canta, asadar surpriza este asigurata. Unul dintre cele mai colorate cartiere este Adams Morgan cu un amestec ecletic de restaurante internationale, cafenele cu terase, magazine cu tematica etnica si locuri de divertisment nocturn.

Capitala Americii se respecta insa la capitolul shopping. La THE CHEVY CHOSE SHOPPING DISTRICT gasesti toate brand-urile europene consecrate si liniile lor destinate exclusive americanilor. Preturile sunt destul de piperate asa ca verificati cardul de doua ori inainte.

Daca aveti chef sa va plimbati puteti sa vizitati UNITATED STATES BOTANIC GARDEN care se intinde pe 3.8 km si gazduieste aproape 2000 de specii de plante. Washingtonul are asadar parcuri verzi, strazi largi aliniate de copaci si foarte putini zgarie nori, fiind interzis sa construiesti mai sus de turnul Capitoliului, toate acestea dau orasului un are european. Peste 10 milioane de vizitatori exploreaza anual orasul fiind atrasi de muzee si monumente dintre care multe au intrarea libera.

MONUMENTUL WASHINGTON este o structura dreptunghiulara din marmura si piatra cu inaltimea de 169m si care comemoreaza activitatile fostilor presedinti. La cateva minute se afla monumetul care comemoreaza razboiul din Vietnam iar in spatele acestuia MONUMENTUL LINCOLM. O constructie impunatoare in stilul templelor antice grecesti. In partea opusa se afla CAPITOLIUL- sediul Congresului Federal. Poti lua masa in Arsenate Prefecture- o cafererie unde prin lege supa de fasole este mereu in meniu. Cand alesii poporului se afla la lucru pe cupola Capitoliului se aprinde un bec imens de care americanii sunt foarte mandrii. Daca tot esti acolo poti vizita si Washington National Cathedral ce se afla pe locul 6 in topul celor mai mari catedrale din lume. La intrare este sugerata o donatie de 2$.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Washington.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 825 cuvinte
Nr caractere:
9 696 caractere
Marime:
17.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
populatie, Economie, guvernare
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Muntean Mihaela, Dunarea de Jos
Sus!