Turismul în România - Lacul Roșu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Statiunea climaterica Lacul Rosu,cu vilele cochete,catarate intre brazi voinici,de-alungul ambilor versanti ai paraului Bicaz,a luat fiinta in urma cu 74 de ani,in jurul minunatului lac ce poarta acelasi nume.

Lacul,perla a Carpatilor Rasariteni-impreuna cu imprejurimile sale formeaza una din cele mai pitoresti regiuni din tara.

Natura a fost nespus de darnica pe meleagurile unde azi luceste oglinda cu reflexii purpurii a Lacului Rosu,imbinand in chipul cel mai fericit frumusetea salbatica a muntelui cu o minunata clima montana,feericul joc de culori al florilor alpine cu o bogata fauna ,apele reci si spumoase care strabat un décor de masive desfasurat intr-o varietate de frumuseti naturale fara asemanare,peisajul odihnitor cu trasee alpine greu de cucerit.

Lacul Rosu si statiunea cu acelasi nume se afla la 24 km de orasul Gheorgheni si la 31 km de orasul Bicaz,cam la mijlocul lantului carpatic care desparte bazinul Transilvaniei de cel al Moldovei,intr-o depresiune incinsa cu strasnicie de masivele de calcare ale Giurgeului(depresiunea Giurgeului),cu versantii acoperiti cu paduri de rasinoase si foioase din care se inalta spre cer crestele golase ca niste turnuri multicolore.

Lacul Rosu se invecineaza la N cu Suhardul Mare si Suhardul Mic,la S cu Batca Cioflogenilor si Hasmasul Mare,la E cu Ucigasul si la V cu stancile bine impadurite ale Suhardului Mare si Licasului.Statiunea se afla in partea de N-E a lacului.Fata de nivelul marii,vilel sunt situate la altitudini cuprinse 990-1000 m,iar statiunea se intinde pe distanta de 2,5 km.

CLIMA

Altitudinea de 983 m,pozitia geografica ,conditiile hidrologice si flora confera statiunii Lacul Rosu o clima montana cu deosebite efecte curative.

Presiuna atmosferica este de 667,25 mm/Hg.Altitudinea si in primul rand scaderea cantitatii de oxigen(aerul contine 18,6% oxigen),provoaca in organism o serie de reactii :

-respiratiile sunt mai rare,dar creste volumul respirator,inlesnind trecerea prin plamani a unei mai mari cantitati de sange,favorizand deci fixarea unei cantitati marite de oxigen in globulele rosii;

-bataile inimii sunt mai dese,circulatia sangelui este deci mai activa,prin plameni trecand mai multe globule rosii pt. a fixa oxigenul necesar arderilor in tesuturi etc.

Temperatura maxima este situata in jurul datei de 23 iulie.In 1960 a inregistrat +29 grade C.

Temperatura cea mai scazuta este de –28 grade C,inregistrata in jurul datei de 27 ianuarie.

Datorita frecventelor zile senine in tot cursul anului si datorita altitudinii statiunii,rediatie ultravioleta este destul de puternica.In timpul odihnei in statiune,vizitatorii pot face bai de soare,care dau rezultate miraculoase daca sunt efectuate dupa sfatul medicului.

FLORA SI FAUNA

Pe meleagurile unde in urma cu 180 de ania luat fiinta Lacul Rosu era o adevarata jungla in care misunau o multime de animale salbatice.Ciobanii si turmele lor erau panditi la fiecare pas de coltii necrutatori ai lupilor,rasilor si altor salbaticiuni.Bogata flora si fauna,precum si frumusetile fara seaman ale regiunii Lacul Rosu,au atras multi vizitatori si pasionati ai vanatului si pescuitului.Au aparut insa si o mana de exploatatori care,in goana dupa profit,au defrisat fara mila padurile de rasinoase si foioase din imprejurimile Lacului Rosu.

Flora Lacului Rosu si imprejurimilor luieste foarte variata,mai ales

Schimbarilor bruste de altitudine si ale solului.

Regiunea este foarte bogata in paduri compacte de molid si de pin.Intalnim si brad alb,paltini si plopi-de-munte,aluni si salcii-de-munte

,arin negru si mesteacan.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul in Romania - Lacul Rosu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
837 cuvinte
Nr caractere:
4 679 caractere
Marime:
6.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!