Tratamentele aplicate în pădurile umede tropicale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Problemele silvotehnice ridicate de padurile dense umede tropicale sunt extrem de complexe, datorita complexiatatii si heterogenitatii acestor ecosisteme.

Multitudinea de specii cu temperamente si insusiri din cele mai diferite, pe de o parte, ca si complexitatea organizatorica si structurala a acestor paduri, pe de alta parte, fac imposibila adoptatrea unor metode silvotehnice cu caracter general.

Masurile silvotehnice aplicabile acestor paduri sunt destul de complexe, iar exerimentarile sunt destul de recente pt. a putea trage concluzii definitive privind reusita acestora.

Din cele prezentate mai sus, rezulta ca, deocamdata, in padurile tropicale nu pot fi aplicate decat metode de amenajare simplificate, prin care, pe langa recoltarea mesei lemnoase, se urmareste si imbogatirea lor in specii valoroase, si eventual, simplificarea compozitiei si structurii acestor paduri.

Simplitatea metodelor de amenajare adoptate decurge, pe de o parte, din insuficienta cunoastere a padurilor supuse amenajarii, iar pe de alta parte din amploarea si urgenta amenajarii padurii tropicale.

De aceea, este imposibil sa se intocmeasca amenajamente mai complexe, fundamentate pe calcule privind cresterea, structura si marirea fondului de protectie real si normal.

Pentru toate padurile tropicale amenajate, fixarea unor norme in functie de numarul de arbori pe clase de diametre si varsta sunt absolut necesare pt. ghidarea conducerii si indrumarii acestor paduri.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tratamentele Aplicate In Padurile Umede Tropicale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
220 cuvinte
Nr caractere:
1 380 caractere
Marime:
3.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!