Tradiții și Obiceiuri în Mexic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Traditia reprezinta cel mai simplu mod de a comunica sau de a transmite valori culturale si artistice si de asemenea cea mai simpla si mai directa cale de a face istorie. Mexicul sarbatoreste foarte multe sarbatori Romano Catolice. Fiecare comuna, sat sau oras are un sfant pentru care anual exista o sarbatoare.

Cateva dintre principalele sarbatori sunt: Boboteaza sau ziua celor 3 magi sarbatorita pe 6 ianuarie cand cei trei magi sunt trimisi sa il viziteze pe Pruncul Isus, Ziua Sfantului Anton sarbatorita pe 17 ianuarie, aici copii obisnuiesc sa-si duca animalele la biserica pentru a fi binecuvantate in numele Sfantului Anton, poreclit Sfant al animalelor. Saptamana Carnavalului este saptamana dinaintea Pastelui, Joia Verde, Ziua Sf. Ioan Botezatorul sarbatorita pe 24 Iunie, Ziua Maicii Domnului pe 15 august, Ziua Mortilor pe 2 noiembrie, Ziua tuturor Sfintilor pe 1 noiembrie.

Pe 12 Decembrie se sarbatoreste Ziua Fecioarei din Guadalupe numita si patroana sfanta a Mexicului. In aceasta zi toate afacerile sunt inchise chiar daca aceasta nu este o sarbatoare oficiala. In seara de dinaintea Boboteazai copii obisnuiesc sa-si umple o pereche de pantofi cu fan in speranta ca cei trei magi sa le puna in pantofi cadouri si dulciuri.

Deoarece Sf Ioan este considerat protectorul apelor, ritualul scaldatului se tine de ziua Sf. Ioan Botezatorul, incepand la miezul noptii cu muzica, spectatorii aruncand flori in apa printre cei ce se scalda.

Ziua Mortilor pe 1 noiembrie este cunoscuta in Mexic ca " El dia de los muertos " datorita credintei ca sufletul mortilor va veni inapoi pe pamant in aceasta zi pentru a vizita familia si prietenii lasati in urma. Ca si la noi, oamenii fac vizte speciale la cimitire pentru a ingriji mormintele si pentru a aduce flori si lumanari. Aici exista o combinatie de bucurie si tristete. Pastele la fel ca si la noi coincide cu sezonul de primavera iar Craciunul ramane cea mai importante sarbatoare

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Traditii si Obiceiuri in Mexic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 074 cuvinte
Nr caractere:
4 873 caractere
Marime:
190.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
mexic, obiceiuri, traditii
Predat:
la liceu
Sus!