Previzualizare referat:

Extras din referat:

Oricat de mult iti doresti sa vezi o noua tara, si Japonia nu e una oarecare, atunci cand ajungi, rareori imaginile interioare se suprapun cu cele reale. Aeroportul Narita este asemanator cu cele occidentale, singura deosebire fiind figurile de neconfundat ale japonezilor, fie ei imbracati in haine occidentale sau diverse uniforme.

Drumul spre centrul orasului, unde se afla si hoteluri, il poti parcurge cu trenul subteran, schimband traseul in doua gari diferite. Cea mai veche si mai impunatoare este Gara Centrala Tokyo. O minunata arhitectura in rosu si alb, cu turnuri si arcade imaginate in 1914 de Kingo Tatsuno, parintele arhitecturii japoneze moderne.

Socul primului contact

Un tren rapid, in care lumea nu are grija unor bagaje, pentru ca cei mai multi, foarte tineri sau destul de in varsta, profita de locul lor de pe scaun si dorm. La iesire, aflam ca biletele se

opresc intr-un automat, pentru a le verifica inca o data.

In orice engleza intrebi, daca te grabesti, n-ai nici o sansa sa afli raspunsul. Si atunci inveti ca trebuie sa stabilesti, ca sa lasi ragazul de a fi inteles si de a ti se raspunde pe ce linie de metrou sau de tren ajungi la Ochanomizu, cat costa biletul si pe unde trebuie sa mergi ca sa ajungi la hotelul unde vei fi cazat.

Traversarea orasului pana la campus se face cel mai bine in subteran, cu metroul sau cu trenul. De taxi nu poate fi vorba, chiar daca te imbie la tot pasul, din moment ce soferul-asezat ca un lord, cu manusi si pantofi albi, numai in limuzine japoneze cu volanul pe dreapta, cu banchetele acoperite cu dantele imaculate, cu usi ce se inchid si se deschid singure-, si care iti spune, fara pic de emotie, ca un drum de la aeroportul Narita la campus costa 24.000 de yeni (suma convertita in dolari americani, ar trece binisor de 200).

Cateva impresii

Spatiile hotelurilor cu camere simple de 100 de dolari pe zi, nu au decat 9 mp, adica un raft pentru un TV, care nu stie decat japoneza, un termos si paharul de ceai si, evident, patul. Baia e dotata cu obiecte de toaleta in cel mai pur stil chinezesc, inclusiv cu papuci.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tokio.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
854 cuvinte
Nr caractere:
4 041 caractere
Marime:
151.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
asezare, populatie, clima, relief
Predat:
la liceu
Profesorului:
Boar Viorela
Sus!