Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pozitia Geografica

Taiwan, provincie insulara situata la sud-estul platformei continentale chineze, este formata din 2 insule mari - Taiwan si Penghu- si alte peste 80 de insulite, avand o suprafata totala de circa 36. 000 kmp.

Taiwanul se invecineaza la nord cu Marea Chinei de Est, la nord-est, cu arhipelagul Liuqiu, iar la sud, stramtoarea Bashi il desparte de Filipine. Dincolo de stramtoarea Taiwan, este provincia Fujian din partea continentala a Chinei, cea mai mica distanta dintre ele fiind de doar 130 km. Provincia Taiwan are o foarte importanta pozitie strategica, intrucat se situeaza la mijlocul canalului vestic al Pacificului.

Stramtoarea Taiwan

Stramtoarea Taiwan are o lungime de la nord la sud de aproximativ 380 km si o latime medie de la est la vest de 190 km, distanta cea mai mica - intre orasul Xinzhu din Taiwan si Pingtan din provincia Fujian fiind de 130 km.

Topografie

Insula Taiwan, cea mai mare din China, reprezinta peste 97% din suprafata intregii provincii. Doua treimi din suprafata insulei sunt acoperite de munti si dealuri, campia ocupand mai putin de o treime. In insula exista cinci mari masive muntoase - muntii Zhongyang, Yushan, Xueshan, Ali si Taidong. Partea centrala inalta si cele doua laturi joase constituie particularitatea reliefului insulei Taiwan. Varful Yushan, cel mai inalt al insulei, are o altitudine de 3997 m peste nivelul marii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Taiwan.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
777 cuvinte
Nr caractere:
4 056 caractere
Marime:
68.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
Taiwan, populatie, topografie, pozitie geografica, clima
Predat:
la liceu
Sus!