Taina indiei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Titlul acestui referat v-ar indrepati poate sa asteptati ceva senzational despre India.Nu am facut acest lucru. Am incercat sa prezint cateva lucruri ce mi s-au parut a constitui o adevarata carte de identitate pentru aceasta ,lucruri pe care si eu le-am aflat gratie articolelor scrise de facinantul Mircea Eliade.

Despre tara aceasta se poate vorbi ca despre un tinut misterios, cu religii inca necercetate, cu civilizatii stravechi, cu monumente de o stranie frumusete. Insa India, in afara de aceste aspecte spectaculoase si fascinante, pastreaza in ea insasi o taina care merita a fi cercetata- Taina aceasta este insasi existenta ei vie in secolul al XX-lea, continuitatea nedezmintita a vechei culturi. Aceasta n-a inceput odata cu venirea arienilor, cum s-a crezut pana nu demult,ci cu cateva mii de ani mai inainte, dupa cum dovedesc sapaturile de pe valea Indului, prin care a iesit la iveala o civilizatie din mileniul al patrulea inainte de Christos, care era superiora civilizatiei navalitorilor arieni si pe care acestia au asimilat-o. Exista asadar un fir neintrerupt de aproape sase mii de ani, in care aceasta tara, desi adapostind fel de fel de rase, si fiind cotropita de numerosi navalitori, nu si-a pierdut continuitatea culturii si civilizatiei sale, ci a crescut si s-a perfectionat continuu. Evident, au existat si epoci de decadere, dar acestea sunt firesti oricarui organism in crestere.

Sunt secole intregi despre care se stie foarte putin, dar aceasta nu trebuie s-o punem pe seama lipsei de cultura din acest rastimp, ci putinelor documente care ni s-au transmis .India este o tara a carui istorie e scrisa de vecini. Indienii sunt un popor fara simtul istoric, fara cronologie, si in timp ce alte popoare au zeci de cronici si mii de documente pentru fiecere epoca, India de-abia daca are doua-trei cronici originale, scrise in sanskrita. Restul informatiilor privind epocile mai vechi le gasim in scrierile istoricilor greci sau ale calatorilor chinezi, veniti in India sa cunoasca invataturile lui Budha.Istoria Indiei se poate reconstitui mai mult prin monumentele arhitectonice si scrierile strainilor decat prin documentele interne. Faptul acesta poate caracteriza un popor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Taina Indiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
925 cuvinte
Nr caractere:
4 928 caractere
Marime:
11.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
india, istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!