Studiu privind calitatea spațiilor de joacă și a spațiilor pentru câini - Parcul Carol București

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Parcul Carol

I. Informaţii generale

Creaţie a arhitectului francez Eduard Redont, parcul Carol a fost proiectat în anul 1900 şi inaugurat în anul 1906 pe Dealul Filaretului unde se întindeau odinioară viile Bucureștilui, pe o suprafaţă iniţială de 36 ha, suprafața actuală a parcului fiin de cca 45 ha. Parcul, amenajat în stil mixt cu latură peisagistică dominantă, are aleea centrală construită în stil geometric, vegetaţia fiind grupată astfel încât să creeze imagini apropiate peisajelor naturale. De asemenea parcul are şi un mic lac, de 2 ha, destinat agrementului.

(http://www.cimec.ro/monumente/parculcarol/parculcarol.htm)

La amenajarea parcului au fost folosiţi 4.206 de arbori mari, 5.983 arbori coniferi, 48.215 arbuşti precum şi numeroase plante şi flori.( http://ro.wikipedia.org/wiki/Parcul_Carol_I).

Parcul este dominat de impozantul Mausoleu ridicat după planurile arhitecților H.Maicu și N.Cucu și inaugurat în 1963. Din 1991 aici au fost readuse osemintele ostașilor căzuți în al doilea război mondial din Mausoleul de la Mărășești iar monumentul a fost ridicat în memoria eroului necunoscut.

Parcul Carol este înscris pe Lista monumentelor istorice din 2004 (Ordinul nr. 2314 din 8 iulie 2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute), şi este localizat între urmatoarele cai de comunicaţie: Piaţa Libertăţii (la nord), Str. General Candiano Popescu (la est), Calea Şerban Vodă (la sud), Str. Cuţitul de Argint şi Str. Dr. Constantin Istrati (la vest), parcul fiind accesibil din toate aceste puncte de vecinătate.

Fig.1:Vecinătățile parcului Carol.

Alături de celelalte zone de oxigenare din împrejurimi (Parcul Izvor, Parcul Tineretului, zona Văcărești), Parcul Carol deservește importante zone rezidențiale ale Bucureștiului: Tineretului, Timpuri Noi, Mihai Bravu, Văcărești, Constantin Brâncoveanu, Dudești, Regina Maria, Unirii, 13 Septembrie, Calea Rahovei, Ferentari.

II. Teritoriul deservit și accesibilitate

Teritoriul analizat, Parcul Carol, deservește în special zonele rezidențiale adiacente parcului (Str.11 Iunie, Str.Cuțitul de Argint, Bd-ul Mărășești,Vicina, Episcop Chesarie, Str.Gazelei), însă există și cazuri accidentale (Calea Ferentari, Dudești).

Majoritatea persoanelor respondente la chestionarele privind spațiile de joacă pentru copii și spațiile pentru câini, au specificat faptul că accesibilitatea în parc se realizează relativ ușor, datorită numeroaselor posibilități de acces prin mijloacele de transport în comun (tramvaiul 32, 7, 4, 11, 12 și autobuzele 173, 232 și 117), conform hărții RATB-mijloace de transport în comun(www.miculparis.ro).

Persoanele respondente au afirmat cu precădere că preferă vizitarea parcului în zilele de weekend în special în cursul dimineții şi a după-amiezii, atunci când traficul din aceste intervale orare este degajat. Datorită aspectului şi utilităților întânlite, dar şi datorită faptului că parcul este unul de dimensiuni mici, în comparație cu alte parcuri din vecinătate (Parcul Tineretului), Parcul Carol oferă un teritoriu compact prin combinarea cadrului natural cu facilitățile specifice oricărui parc (locuri de joacă pentru copii, locuri speciale pentru câini, spații de parcare, cafenele, terase).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu privind Calitatea Spatiilor de Joaca si a Spatiilor Pentru Caini - Parcul Carol Bucuresti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 568 cuvinte
Nr caractere:
14 361 caractere
Marime:
480.72KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!