Structuri urbane - Tokyo

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tokyo, cea mai mare suprafata urbana, capitala Japoniei si una dintre cele mai dens populate metropole din lume. Tokyo este situat la 35?41' lat N si 139?46' long E, la jumatatea coastei de est a insulei Honshu, cea mai mare dintre cele patru insule principale din arhipelagul Japoniei.

Orasul ocupa cea mai mare parte din sudul campiei Kanto, cea mai mare suprafata de teren plat din Japonia. Campiile costale sunt inguste si se intind intre malul marii si munti. Majoritatea sunt campii aluvionale create prin procesul de eroziune si sedimentare a raurilor. Exista cateva campii-delta la gura raurilor. Campia Kanto (fiind ocupata aproape in totalitate de Tokyo).

Coasta Japoneza este caracterizata prin forme complexe, creind multe mici peninsule, golfuri si fiorduri. Pentru a cuceri pamant plat, multe zone de apa putin adanca au fost amenajate pentru folosire sub forma de ferme, case si zone industriale. Zona portului din Tokyo este un astfel de exemplu.

Tokyo este capitala Japoniei din 1868, dupa ce dinastia Tokugawa (1603-1867), care a condus din Kyoto, a fost detronata. Atunci numele orasului a fost schimbat din Edo in Tokyo, ceea ce inseamna "capitala estica". Astazi Tokyo este centrul financiar, industrial, comercial, educational si cultural al Japoniei; de asemenea este si principalul punct pentru comert si relatii diplomatice cu restul lumii.

Din punct de vedere tehnic nu exista orasul Tokyo, deoarece denumirea a fost anulata intr-o reorganizare guvernamentala in 1943. In schimb Tokyo este o unitate speciala administrativa similara cu o prefectura, cea mai mare unitate a guvernamantului local in Japonia. Corect, se numeste Tokyo-to sau Metropola Tokyo si consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Metropola Tokyo ocupa o arie de aproximativ 2180 km2. In centrul orasului se afla Palatul Imperial. La sud si vest de acesta se afla cele mai importante cladiri ale guvernului, cum ar fi Curtea Suprema, ministerele nationale. Mai la sud se afla Turnul Tokyo, care este inalt de 333m. La est de Palatul Imperial este districtul Marunouchi, cel mai mare centru de afaceri. Mai la est se afla centrul comercial cel mai important. La nord de Palatul Imperial se afla Jimbocho, un cartier cu foarte multe librarii. Domul Tokyo se afla la nord de acest cartier si este o moderna sala sportiva si de concerte.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Structuri urbane - Tokyo.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 727 cuvinte
Nr caractere:
8 819 caractere
Marime:
473.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
Structuri urbane, tokyo, asezare, Economie, populatie, educatie si cultura, turism
Predat:
la liceu
Sus!