Stațiuni balneare la Marea Neagră

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Coasta Marii Negre se intinde pe o distanta de 244Km/153 mile si este principala zona turistica a Romaniei. Aici soarele straluceste 10-11 ore pe zi, media zilelor insorite este de 24-25 zile pe luna (in timpul verii), mareele sunt practic inexistente iar aerul este bine ionizat cu aerosoli marini. In partea de sud a coastei, 72 km/45 mile de plaje cu nisip fin, de la rezervatia naturala Delta Dunarii (unde vietuiesc peste 300 specii de pasari) pana la granita cu Bulgaria, s-a dezvoltat o retea de statiuni (care sunt printre putinele statiuni din Europa ce se pot mandri cu soare pe tot timpul zilei) si statiuni balneo-climaterice. La toate statiunile se ajunge cu usurinta cu trenul sau cu autobuzul. Statiunile ofera o multitudine de posibilitati de cazare (peste 125. 000 de paturi in hoteluri si vile). Totodata, plajele cu nisipul foarte fin nu reprezinta singurele avantaje ale coastei Marii Negre. Intensitatea mare a radiatiilor solare se spune ca are efect stimulativ si tamaduitor. Intregul complex de nisip, aer, soare si apa este foarte benefic, cu rezultate semnificative in thalasoterapie. Poarta catre toate aceste statiuni o reprezinta orasul Constanta (cel mai mare port romanesc). Construit sub denumirea de Tomis, de greci in secolul al VI-lea i. e. n., Constanta este usor accesibila cu masina (3 ore jumatate de condus de la Bucuresti), cu avionul, trenul (trenuri intercities de la si spre Bucuresti sau alte orase) si cu vaporul (182 mile marine de la stramtoarea Bosfor). Cele mai mari atractii turistice sunt: Cazinoul, Acvariul, Delfinariul si Planetariul.

Cea mai mare statiune (27. 000 paturi in 61 de hoteluri), cunoscuta sub numele de Perla Marii Negre, este situata la cativa km. nord de Constanta. Are cel mai fin nisip si cea mai neteda plaja de pe intreaga coasta. Costruita special pentru vacantele familiilor, asigura o multime de posibilitati de amuzament si facilitati sportive: sporturi de apa (pe mare si pe lacul Mamaia), tenis, bowling, minigolf, biliard etc.

Situata la 17 km sud de Constanta, Eforie Nord are posibilitati de cazare de 3. 300 paturi in hoteluri si vile (de categorii de 1 sau 3 stele) din care aproape 1. 400 apartin Complexului Turistic Balnear. Namolul din lacul Techirghiol ajuta la tratarea diferitelor boli reumatice sau dermatologice.

Statiunea are peste 2. 500 paturi in hoteluri si vile (de categorii de 1 sau 2 stele). Binecunoscuta datorita centrului de sanatate Baile Reci, situat in apropierea lacului Techirghiol (asigura tratamente de aer cu apa sarata din lac si faimosul tratament romanesc Gerovital). NEPTUN-OLIMP Este cea mai moderna statiune, situata in apropierea unei paduri de mesteceni (padurea Comorova) si in vecinatatea a doua lacuri de apa dulce. Statiunea dispune de 14. 700 paturi in hoteluri si vile (de 1-3 stele). Fosta rezidenta de vara a familiei Ceausescu se mai gaseste inca aici. Statiunea ofera excelente facilitati: hoteluri luxoase si vile pe plaja sau in padurea Comorova, multe ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Statiuni Balneare La Marea Neagra
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
643 cuvinte
Nr caractere:
3 636 caractere
Marime:
9.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!