Previzualizare referat:

Extras din referat:

Seul este capitala Coreei de 600 de ani. Este in prezent un oras special. De la stabilirea Republicii Coreea (cunoscuta mai degraba cu numele de Coreea de Sud) in 1948, a fost capitala acestei tari, cu exceptia unei scurte perioade de timp in timpul Razboiului Coreei. Este situat in nord-vestul tarii, sub DMZ, pe raul Han.

Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, orasul Seul este unul dintre cele mai populate orase din lume. Densitatea sa a permis sa devina orasul cu cele mai multe conexiuni digitale din economia globala. De asemenea are peste 1 milion de vehicule inregistrate, care cauzeaza cateva blocaje de trafic izolate, dupa miezul noptii.Datorita asezarii sale langa raul Han, Seulul a anceput sa aiba un rol cheie in comertul national. Seulul nu numai ca a devenit centrul economic al peninsulei dar a si inceput sa devina un modern oras comercial.

Ocupatia Japoneza

Dupa stabilirea ambasadelor straine ale Japoniei si tarilor vestice, Seulul a devenit zona de competitie politica, economica si diplomatica intre puterile straine. Impreuna cu adoptarea civilizatiei vestice, procesul de modernizare a inceput in toate domeniile.

Telegraful fara fir a fost stabilit intre Seul si Incheon, Uiju si Busan, in 1884. Calea ferata a fost deschisa 1n 1899, si primul automobil electric al tarii a fost pus in functiune intre Seodaemun si Hongneung, pe 8 aprilie 1899.

In anul 1943, chiar ianinte de Eliberarea Nationala, sistemul ,,GU" (district) a fost adoptat pentru a stabili 7 districte GU. Mapo-gu a fost adaugat celor 7 districte deja existente si astfel s-au format 7 Gu in Seul.

Structura urbana a Seulului, in perioada ,,usilor deschise" a fost influentata foarte mult de cetatenii straini si asezarile lor. Districtele din jurul Yongsan si Itaewon au fost transformate in baze militare japoneze si strada Hangango o fost construita pentru a deveni axa de nord-sud al orasului Seul.

Localizare: 126o59' longitudine estica si 37o34' latitudine nordica.

Clima : Seulul apartine unei zone temperate cu 4 anotimpuri distincte: primavara, vara, toamna si iarna. Temperatura medie anuala a Seulului este de 12.9 grade C. Temperaturile din Seul tind sa fluctueze mult, de la 36,1 grade C vara la -13,7 grade C iarna. Influentat de sistemul de presiune inalta din Pacificul de N, Seulul are veri fierbinti si umede cu temperaturi medii de peste 20 grade C, din iunie pana in septembrie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Seul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 271 cuvinte
Nr caractere:
7 030 caractere
Marime:
10.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
asezare, clima, relief, populatie
Predat:
la liceu
Clasa:
a 11-a
Sus!