Previzualizare referat:

Extras din referat:

Judetul Satu Mare este situat in partea de Nord-Vest a tarii in bazinul inferior al Somesului, este delimitat la nord de frontiera Romaniei cu Ungaria, la Vest de frontiera cu Ungaria, la Sud se invecineaza cu judetul Bihor, la Sud-Est cu judetul Salaj, iar la Est cu judetul Maramures. 1, 7% din populatia tarii.

In ultimii 15 ani populatia a scazut cu 10, 5%, densitatea acesteia diminuandu-se de la 94 la 84 locuitori pe km?. Categorii de localitati municipii 2 orase 3 comune 58 sate 226 Organizarea administrativ teritoriala a judetului Satu Mare cuprinde municipiile Satu Mare resedinta de judet si Carei, orasele Negresti Oas, Tasnad si Ardud, precum si 58 de comune constituite din 226 sate.

Structura pe sexe a populatiei releva o usoara predominare numerica a populatiei feminine (la mia de persoane de sex masculin revenind 1055 persoane de sex feminin). Populatia urbana detine o pondere de 44, 6%, peste 70% din aceasta fiind concentrata in munici-piul Satu Mare.

Structura pe nationalitati, conform recensamantului din 2002 se prezinta astfel: 58, 8% romani, 35, 2% maghiari, 1, 0% germani, 3, 7% rromi si 0, 3% alte nationalitati.

Din punct de vedere al structurii confesi-onale, datele aceluiasi recensamant arata ca 50, 6% din populatia judetului este de religie ortodoxa, 18, 0% romano catolica, 17, 9% reformata, 8, 0% greco catolica, iar 4, 7% de alte religii.

In ultimii ani, evolutia structurii pe varste releva aparitia unui proces lent de imbatranire de-mografica, varsta medie a populatiei fiind de 34 de ani la barbati si 37, 5 ani la femei.

Evolutia fenomenelor demografice caracterizate prin scaderea continua a natalitatii si cres-terea mortalitatii generale au condus la inregistrarea unei sperante de viata la nastere de 67, 4 ani.

Durata medie a vietii populatiei feminine este cu circa 9 ani superioara populatiei masculine.

Raportul de dependenta de varsta este de 56%, adica o suta de persoane in varsta de munca sustin 56 de persoane sub sau peste varsta de munca.

Toate fenomenele mentionate au o manifestare mai pregnanta in mediul rural decat in cel urban Populatia si asezarile Populatia Populatia, pe grupe de varsta Numarul accidentatilor in munca, in anul 2002= 93, din care: - mortal 5 - incapacitate temporara de munca 88 Accidente colective - Numar accidente - Numar accidentati - Rata accidentelor de munca 0, 95? SURSA: Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei Canalizare publica si spatii verzi, la 31 decembrie 2002 Localitati1) cu instalatii de canalizare publica - 9 din care: 4 municipii si orase Lungimea totala simpla a conductelor de canalizare publica: 254km Suprafata spatiilor verzi in municipii si orase: 199ha 1) Municipii, orase, comune, sate.

1) Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, din 18 martie 2002 2) inclusiv camerele utilizate in scopuri comerciale, profesionale, etc.

Scurt Istoric Materialul arheologic ...

Bibliografie:

- www.clubromania.ro

- www.satumare.ro

- www.ici.ro

- www.satumare.insse.ro

- Judetul Satu Mare Institutul de geografie, autori: Andrei Bogdan si Maria Calinescu, Editura Academiei Republicii Romania, Bucuresti, 1976

- Satu Mare- monografie Coordonataori: Ioan Caita, Silvia Ceuca, Ioan Ratiu Autori: Vasile Savinescu, Doru Radosav

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Satu Mare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 528 cuvinte
Nr caractere:
18 473 caractere
Marime:
1011.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
oras, demografie, geografie
Predat:
la liceu
Sus!