Potențialul turistic al Mării Caraibelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Marea Caraibelor este o mare a Oceanului Atlantic situata la tropice de Emisfera de Vest, delimitata la sud şi vest de către Suprafata americana, la nord-est de Oceanul Atlantic de Nord şi Golful Mexic la nord-vest. Mai precis, se intinde intre tari ale Americii de Sud (Venezuela si Columbia) la sud, tari ale Americii Centrale in sud-vest, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Belize si Mexic in vest, Antilele Mari (Cuba, Jamaica, Hispania si Porto Rico) in nord si Antilele Mici in est. Întreaga suprafaţă a Marii Caraibelor, numeroasele insule din Indiile de Vest si coastele adiacente sunt denumite colectiv Caraibe.

Marea Caraibelor este una dintre cele mai mari mări cu apa sarata si are o suprafaţă de aproximativ 2,754,000 km ² .Punctele cele mai profunde ale mării sunt Cayman Trough,intre Insulele Cayman şi Jamaica, la 7686 m (25220 ft) sub nivelul mării. Linia de coastă a Caraibelor are multe golfuri : Golful Gonâve, Golful Venezuelei, Golful Darien şi Golful Honduras.

Numele "Caraibe" este derivat din Caribs, unul din cele mai dominante grupuri amerindiene din regiune, la momentul in care a avut loc contactul cu europenii la sfarsitul secolului al XV-lea. După descoperirea Indiilor de Vest de catre Christophor Columb în 1492, termenul spaniol Antillas a fost repartizat pe terenuri, astfel "Marea Antilelor" este o denumire comună alternativă pentru Marea Caraibelor în diverse limbi europene. În timpul primului secol de dezvoltare, dominaţia spaniolă a fost de necontestat.

Marea Caraibelor a fost un organism necunoscut de apă pentru populaţiile din Euroasia până în anul 1492,când, Christopher Columb a navigat pentru prima data in acel loc incercand sa descopere o cale spre Asia . La vremea respectiva,emisfera vestică a fost necunoscuta pentru europeni, dar in urma descoperirii insulelor de către Columb, zona a fost rapid colonizata de mai multe Culturi de Vest. După colonizarea din Insulele Caraibe, marea a devenit o zonă importanta pentru bazele marine europene de comert si transport, lucru ce a atras in cele din urma pirateria. Astazi zona cuprinde 22 teritorii insulare şi frontierele a 12 ţări continentale. Din cauza abundentei de soare pe tot parcursul anului, temperaturi moderat tropicale aproape constante precum şi o mare varietate de destinaţii scenice pentru a vizita, au facut ca, în a doua jumătate a secolului 20 spre 21, Marea Caraibelor sa devina un loc popular pentru turism, iar această tendinţă a favorizat dezvoltarea tot mai mare a industriei de croazieră din zona.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Marii Caraibelor.doc
  • Potentialul Turistic al Marii Caraibelor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 243 cuvinte
Nr caractere:
6 487 caractere
Marime:
14.18MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!