Populația și mediul în Județul Iași

Extras din referat:

Situat în partea de Nord - Est a României, Judeţul Iaşi este mărginit la vest de râul Moldova şi la est de râul Prut. Cu o suprafaţă de 5476 Km2, Iaşul este un judeţ mediu ca întindere, reprezentând 2,3% din suprafaţa ţării.

Populaţia Judeţului Iaşi la 1 iulie 2008 era de 826552 locuitori, reprezentând 3,8% din populaţia totală a Romaniei; din totalul populaţiei, 47,4% locuieşte în mediul urban, iar 52,6% în mediul rural.

Implicatiile cresteri populatiei urbane asupra mediului se resimt tot mai mult de la un an la altul.

Presiunea asupra mediului a devenit tot mai mare, aceasta presiune existand datorita nevoii de extindere a infrastructurii si serviciilor pentru a putea servi intreaga populatie a orasului.

Astfel odata cu cresterea populatiei din orasul Iasi mediul devine tot mai solicitat si mai deteriorat.

Prin analiza starii de calitate a factorilor de mediu la nivelul judetului Iasi se poate constata un numar ridicat de vulnerabilitati ale unor componente ale mediului.

Anumiti factori de mediu cum ar fi expunerea la substante poluante prezente in apa, alimente sau atmosfera, sunt factori determinanti pentru sanatatea locuitorilor judetului, mai ales pentru cei din mediul urban. Se estimeaza ca aproape 16% din bolile si decesele inregistrate in randul copiilor sunt cauzate de factori de mediu.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Populatia si Mediul in Judetul Iasi.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
2.32MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Alexandru Banica
Sus!