Poluarea Aerului în Canada

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Canada este a doua tară a lumii ca extindere după Rusia si este mărginită de Oceanul Arctic si Oceanul Pacific. Suprafata totală a tării depăseste 9 milioane de km², si este împărtită în 6 fusuri orare.

Munti boreali, lacuri, fluvii, si preerii domină întinderea tării. Nordul continental este încercuit de un vast arhipelag format cu 2,5 milioane ani în urmă si începând cu longitudinea 70 găsim numai munti înzepeziti. Spre vest putem vedea ghetarii Muntilor Stancosi, iar în est găsim cele mai multe orase, precum si atractia turistică cea mai importantă a tării- Cascada Niagara.

Canada este specifică tărilor dezvoltate în ceea ce priveste importanta industriilor primare. Industria forestieră si extractivă de titei sunt două dintre cele mai importante ramuri industriale din Canada.

În ultimul secol, cresterea impresionantă a industriei producătoare, mineritului si a sectorului de servicii a transformat natiunea dintr-o economie eminamente rurală într-una predominant urbană si industrială. Canada are depozite vaste de gaze naturale pe coasta de est si în vest, si o multitudine de alte resurse naturale care contribuie la independenta energetică.

Pe lângă resursele energetice clasice, Canada are resurse imense în ceea ce priveste energia apei. Pădurile intinse fac posibile functionarea marilor uzine de prelucrare a lemnului si dezvoltarea industriei de hârtie si celuloză.

Canada este una dintre cele mai bogate tări în resurse de sol si subsol si are o economie dezvoltataă si diversificată.

Resursele naturale.

Canada are mari rezerve de minereuri de fier (peste 125 mld de tone, locul 2 pe glob), minereuri neferoase (plumb, zinc), metale pretioase (mai ales aur) si rare (uraniu). Acestora li se adaugă zăcăminte importante:

-carbune

-petrol

-gaze naturale.

Canada are si un fond forestier urias (aproape 400 mil ha), intinse păsuni naturale si terenuri arabile si unu dintre cele mai mari potentiale hidroenergetice de pe glob.

Industria

La sfârsitul secolului al XX-lea, Canada a ajuns unu dintre cei mai mari producători mondiali de minereuri neferoase (zinc, locul 1, cupru, plumb), minereuri de fier, metale pretioase, gaze naturale. Productia de petrol este în crestere depăsind deja 100 mil de tone.

Industria prelucrătoare, diversificată este concentrată în sud-est, zona fluviului Sf Laurentiu fiind una dintre cele mai puternice axe economice de pe glob, prin centrele:

Montreal

Toronto

Hamilton

Windsor.

Cu toate că poluarea aerului în Canada nu este la fel de severă ca în alte zone din lume, încă poate fi o problemă. De exemplu, părţile de sud-est a Canadei de-a lungul Windsor-Quebec City coridorul din Ontario si Quebec, precum şi de sud Nova Scotia sunt renumite pentru evenimente de tip, ploi acide si smog din lunile de vară (iunie, iulie şi august).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea Aerului in Canada.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 626 cuvinte
Nr caractere:
8 111 caractere
Marime:
1.04MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Saulea Ionut, Iacoban Roman
Sus!