Plante importante în biogeografie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ginkgo biloba (lat. Salisburia adantifolia) este cea mai batrana specie de copac de pe Terra. Din punct de vedere botanic, acesta este un arbore peren, desi nu are frunze aciforme, ci apartine familiei Ginkgocea. Mai exact, este singura specie din familia Ginkgocea care a supravietuit

Fig. 1 Arbore de Ginkgo Biloba pana in zilele noastre. S-a demonstrat ca Ginkgo biloba a existat in urma cu 200.000.000 de ani, pe vremea fosilelor din perioada Permiana, fiind cea mai batrana specie supravietuitoare de pe Gob.

In medicina traditionala aceasta planta este folosita pentru a trata tulburarile circulatorii si pentru a spori memoria. Frunzele de Ginkgo biloba contin doua tipuri de substante (flavonoide si terpenoide) despre care se spune ca au proprietati antioxidante. Flavonoidele au rol de captare a radicalilor liberi.Datorită acestor proprietăţi se pot explica numeroase efecte ale extractului de frunză.Poate fi folosit ca masura preventiva si potential tratament pentru Alzheimer si dementa. Pe langa beneficiile aduse creierului, extractele de ginkgo pot ajuta la reducerea frecventei si intensitatii depresiilor.

Este de asemenea folosit si pentru ingrijirea corporala. Gingko este foarte bun pentru activarea microcirculatiei cutanate si pentru descongestionarea tesuturilor, in componeta cremelor sau gelurilor anticelulitice. Si nu in ultimul rand, extractul de Ginkgo biloba, este utilizat si in fabricarea sapunurilor, sampoanelor, cremelor, etc.

GINSENG

Ginsengul este una din cele mai importante plante din medicina chineza de peste patru mii de ani.

Variantele ameri¬cane si asiatice ale acestei plante modeste sunt foarte apropi¬ate.Naturistii chinezi cred ca ginsengul american si cel asiatic au proprietati diferite.

Varietatea asiatica Fig.2 Flori de Ginseng

este considerata in mod special ca un tonic general.

Cu cat planta este mai batrana, cu atat creste calitatea si puterea tamaduitoare a extractului, deoarece creste continutul in substante active. In cazul ginsengului coreean, calitatea cea mai buna se obtine din planta de cinci-sapte ani.

Utilizare. Extractul de ginseng vindeca, printre altele, impotenta, anemia, afectiunile digestive, insomniile, oboseala, hipoglicemia, bolile inflamatorii articulare, tulburarile de circu¬latie sangvina si regleaza tensiunea arteriala. Stimuleaza activ¬itatea glandelor endocrine si faciliteaza asimilarea vitaminelor si a substantelor minerale.

Femeile insarcinate ar trebui sa evite ginsengul, ca si toti cei care iau medicamente ca aspirina si varfarina, MAO inhibitori (un tip de antidepresive) si medicamente pentru controlul nivelului de zahar din sange.Desi se crede ca este suficient de sigur, ginsengul poate prezenta efecte secundare cand sunt luate doze mari sau pe o perioada mai lunga, incluzand hipertensiune, nervozitate, insomnie. Radacinile plantei de ginseng sunt uscate pentru a pro¬duce un extract folosit in capsule, prafuri, extracte lichide, ceaiuri.

ALOE VERA

Aloe Vera (lat. Aloe adevarata) este o specie de plantă suculentă originară din Africa de Sud, Madagascar si Peninsula Arabica.

Vechii egipteni o numeau "planta nemuririi" si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.

Planta Aloe vera creste natural in Africa de nord, est si

Fig. 3 Aloe Vera sud, in tarile din jurul Marii Mediterane, Marii Rosii, in India, China si insulele Oceanului Indian. Este cultivata in insulele din Marea Caraibelor. Mari plantatii se gasesc in Texas, California, Arizona si Mexic. In general planta nu creste in zonele geografice unde temperatura coboara pentru mult timp sub zero grade.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plante Importante in Biogeografie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 080 cuvinte
Nr caractere:
12 855 caractere
Marime:
571.62KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!