Parcuri Și Rezervații Naturale Din Grecia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De cand s-a constat ca omul este cauza disparitiei unor specii de animale si plante, ca mediul inconjurator este pe cale de degradare accentuata, ca peisajele originare si documentele trecutului geologic sunt amenintate cu distrugerea, ocrotirea naturii a trecut din sfera de interes doar a unor naturisti si iubitori ai naturii, in cea a organizatiilor statale si guvernamentale. Astfel, au fost create diferite Conventii Internationale, menite sa protejeze zone, specii, etc.

Dintre aceste Conventii Internationale amintim: Conventia de la Ramsar, Conventia de la Bonn (pentru protejarea speciilor de animale salbatice migratoare), Legea si Decizia 79/409 Consiliului Uniunii Europene (pentru protejarea pasarilor salbatice), Legea 92/43 a Consiliului Uniunii Europene (pentru protejarea habitateleor naturale si a speciilor de animale si plante salbatice), Programul UNESCO- Omul si biosfera, Reteaua Europeana de Parcuri Biogenetice, etc.

Parc National- este un areal relativ intins (1), unde unul sau mai multe ecosisteme nu sunt material alterate de exploatarea si ocuparea umana, unde speciile de plante si animale, aspectele geomorfologice si habitatele sunt de interes stiintific, educativ si recreativ deosebit sau care detine un peisaj natural de o mare frumusete; (2) unde autoritatea cea mai competenta a tarii a luat masuri de prevenire sau eliminare cat mai curand posibila a oricarei exploatari sau locuiri a intregului areal; (3) unde vizitatorilor le este permisa intrarea in conditii speciale pentru scopuri de cercetare, educative, culturale si recreative. Rezervatii naturale integrale sau partiale (specializate) - sunt spatii in care natura este protejata integral sau partial (botanic, forestier, faunistic, geologic, paleontologic, speologic, marin, stiintific, istoric, mixt) pentru frumusetea sau particularitatile peisajului natural, inconjurat de peisajul antropic.

Rezervatii stiintifice- ocrotesc suprafete naturale de teren si acvatice, destinate cercetarilor stiintifice de specialitate si conservarii fondului genetic autohton.

Rezervatii peisagistice-cuprind asociatii vegetale sau forme de relief de mare valoare estetica, peisagistica, prin a caror conservare se urmareste integritatea frumusetilor naturale.

Rezervatii ale biosferei-reflecta o conceptie moderna de conservare a naturii, care nu inlocuieste insa parcurile nationale sau rezervatiile naturale, ci le include, le intregeste cu noi regiuni, unde activitatea umana nu este exclusa (ele au aparut ca urmare a dezbaterilor stiintifice din cadrul programului Omul si biosfera). Monumente Naturale- sunt creatii individualizate ale naturii, a caror conservare prezinta, din motive stiintifice, istorice sau folclorice un interes public. In aceasta categorie intraarbori sau grupuri de arbori vechi sau rari, aflorimente geologice, etc.

Din punct de vedere geografic, Grecia apartine de sudul Europei si de zona estica a Mediteranei, si reprezinta o zona de trecere dintre trei ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parcuri Si Rezervatii Naturale Din Grecia
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
5 520 cuvinte
Nr caractere:
28 665 caractere
Marime:
1.53MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
rezervatii, grecia
Predat:
la liceu
Sus!