Parcul Yellowstone

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Yellowstone este cel mai mare parc national din lume. Infiintat in 1872, printr-o lege a Congresului American, parcul a fost denumit Yellowstone dupa felul cum denumeau indienii din tribul Minnetaree apa care strabate tinutul : "mi tsi a-da-zi" - ceea ce inseamna "raul care izvoraste din piatra galbena".

Asezat in inima Muntilor Stancosi, parcul ocupa o suprafata de aproape 5.470 kmp, de-a lungul si de-a latul careia sunt asezate sosele (592 km) si poteci marcate (1.920 km). Yellowstone se desfasoara pe teritoriul a trei state : Wyoming (cea mai mare parte, aproximativ 90% din suprafata parcului ), sud-vestul statului Montana si sud-estul statului Idaho. In parc se poate intra prin cele cinci intrari : Gardiner (in nord), Yellowstone West (in vest), Jackson (in sud), Cooly (in est) si Cooke City (in nord-est), si este traversat de paralela 45 de latitudine nordica.

Primele marturii istorice ale existentei vietii omenesti in aceasta arie dateaza de aproximativ 12.000 ani, si se pun pe seama urmelor lasate de triburile nomade. La venirea europenilor, indienii Bannocks erau cei care stapaneau aceste tinuturi.

In timpul iernii dintre 1806-1807, John Colter a parasit expeditia americanilor Lewis si Clark (primii americani care au pasit in regiunea Yellowstone) si a inceput sa exploreze singur zona. Colter si-a petrecut trei ani in salbaticia regiunii, intorcandu-se in cele din urma in St.Louis si povestind despre frumusetile si minunile vazute in Yellowstone. Din pacate, povestirile sale au fost considerate de catre concetatenii lui ca fiind halucinatiile unui om nebun.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parcul Yellowstone.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
881 cuvinte
Nr caractere:
5 028 caractere
Marime:
354.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
habitat, natura, parc
Predat:
la liceu
Profesorului:
Mincu Luiza
Sus!