Parcul Natural Munții Maramureșului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Parcul Natural Muntii Maramuresului s-a infiintat prin Hotararea de Guvern 2151/2004 privind instituirea regimului de arie naturala protejata pentru noi zone.

Responsabilitatea administrarii revine Administratiei Parcului Natural Muntii Maramuresului, conform Ordinului MMDD nr. 1533/2008 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrarii ariilor naturale protejate care necesita constituirea de structuri de administrare si a Metodologiei de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate care nu necesita constituirea de structuri de administrare.

Parcului are scopul de mentinere a interactiunii armonioase a omului cu natura prin protejarea diversitatii habitatelor si peisajului, promovand pastrarea folosintelor traditionale ale terenurilor, incurajarea si consolidarea activitatilor, practicilor si culturii traditionale ale populatiei locale. De asemenea, ofera publicului posibilitati de recreere si turism si se incurajeaza activitatile stiintifice si educationale.

Acesta este situat in orasele : Viseu de Sus, Borsa si comunele, Bistra, Petrova, Ruscova, Repedea, Poienile de Sub Munte, Moisei, Viseu de Jos, Leordina, iar suprafata acestuia este de 148850 ha.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parcul Natural Muntii Maramuresului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 154 cuvinte
Nr caractere:
5 718 caractere
Marime:
26.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
muntii, necesita
Predat:
la liceu
Sus!