Parcul Național Bald-Rock

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Parcul National Bald-Rock

Parcul National Bald-Rock a fost declarat la data de 12 noiembrie 1971, are suprafata de 75 km? , fiind cel mai mare parc din nordul Australiei din statul New South Wales, amplasat la granita cu Queensland. ,,Bald Rock" este un deal de 200 de m din granit, fiind situat pe ,,Braul de granit" la sud-est de Queensland. Cu ca. 200 de milioane de ani reuseste formatiunea de granit numita ,,Stanthorpe Adamellite" sa strapunga rocile sedimentare si metamorfice existente in regiune. In timp ce rocile sedimentare au fost supuse proceselor de eroziune, granitul persista fiind mai dur, aparand sub forma de insule in regiunea parcului.

Parcul National Barrington-Tops

Parcul National Barrington-Tops are suprafata de 743 km?, fiind situat in statul New South Wales, Australia la 200 km departare de Sydney.

Barrington Tops este un podis amplasat intre doua varfuri a lantului muntos Mount Royal Range, care se intinde din centrul statului New South Wales pana in sudul statului Victoria. Regiunea dintre Mount Barrington, Mount Royal si Gloucester Tops a fost declarat parc la data de 3 decembrie 1969, iar din 1982 este considerat ,,World Heritage Area". Parcul cuprinde ecosisteme din regiunea mai joasa caracteristic zonei ecuatoriale subtropicale, iar regiunile mai inalte au o vegetatie de tip alpin. Datorita accesului dificil in regiune, a ramas flora si fauna in mare parte neatinsa, aici putandu-se intalni animale care in alte regiuni sunt disparute.

Parcul National Blue-Mountains

Blue Mountains (Muntii Albastri) este o regiune care face parte din ,,Sydney Statistical Division" (patrimoniu UNESCO, din statul New South Wales, Australia situat la ca. 60 km vest de Sydney. Orasul cel mai mare al regiunii ,,City of Blue Mountains" are o populatie de 73.675 de locuitori (2001), urmat de orasele Hawkesbury, Lithgow si Oberon. Blue Mountains are altitudinea de de peste 1000 m deasupra n.m., regiunea face parte din masivul Great Dividing Range. Regiunea este caracterizata prin caderi rare de zapada si printr-o clima temperata care variaza intre 3 ?C iarna si maximal 25 ?C vara. In regiunile mai umede creste eucaliptul cu ca. 91 de soiuri si paduri ecuatoriale. Aici creste un conifer Wollemie ,,Wollemia nobilis", descoperit in anul 1994, care creste numai aici. Lista parcurilor din ,,Greater Blue Mountains Area" sunt:

* Parcul National Blue-Mountains

* Parcul National Gardens-of-Stone

* Parcul National Kanangra-Boyd

* Parcul National Nattai

* Parcul National Thirlmere-Lakes

* Parcul National Wollemi

* Parcul National Yengo

Parcul National Blue-Mountains este situat in regiunea Blue Mountains in partea estica a muntilor Great Dividing Range in statul New South Wales, Australia, la ca. 80 km vest de Sydney. Parcul are surafata de 2470 km?, fiind un platou inalt traversat de rauri. Punctul cel mai inalt al parcului este Mount Werong cu 1.215 m, iar cel mai jos fiind albia lui Nepean River cu altitudinea de 20 m deasupra n.m..

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parcul National Bald-Rock.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
1 585 cuvinte
Nr caractere:
8 451 caractere
Marime:
17.22MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
natura, parc, rezervatie
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!